Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien sendte budskap i oktober

Onsdag ettermiddag ga bistandsadvokat Svein Holden en oppdatering om situasjonen til familien til savnede Anne-Elisabeth Hagen.

FORTSATT KONTAKT: Det har vært et krevende år for familien Hagen som er villige til å strekke seg langt for å løse saken. Video: Christian Wehus Vis mer

Onsdag ettermiddag sier bistandsadvokat Svein Holden at familien til savnede Anne-Elisabeth Hagen sendte et budskap til motparten så seint som i oktober.

- I løpet av det siste året har vi mottatt flere henvendelser fra motparten. Sist gang 8. juli. Familien har besvart motparten, og den siste henvendelsen fra oss til dem skjedde så seint som i oktober, sier advokat Holden.

Holden sier at han håper at det gir grunnlag for videre kommunikasjon. Han vil ikke gå i detalj på hva den siste kontakten med motparten har vært.

- Det er en type informasjon som jeg vil anta at politiet ikke vil sette stor pris på om jeg går i detaljer om. Dette er momenter i den videre etterforskningen jeg ikke kan fortelle noe om her.

FORTSATT HÅP: Ett år er gått siden forsvinningen på Lørenskog. Bistandsadvokat Holden forteller at familien vil strekke seg langt for å løse saken. Video: Christian Wedhus. Vis mer

Bekymret

Bistandsadvokaten sier at tidsløpet bekymrer familien.

- Tidsløpet i seg selv bekymrer oss fælt, men samtidig opplever vi å være i en prosess med motparten, selv om vi gjerne skulle sett at dette gikk raskere.

- Samtidig registrerer vi at politiet omtaler muligheten for oppklaring av saken med økt optimisme, sier Holden.

Familiens situasjon

Holden vil videre orientere om hvordan familien opplever dagens situasjon.

- Det er ikke noen tvil om at året som har gått har vært svært utfordrende for Hagens familie. Også for slektninger og venner. Familien ønsker å understreke at de setter stor pris på all støtte.

Ett år har gått

Torsdag er det ett år siden 69-åringen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog.

- Morgendagen blir en vanskelig dag for familien. Dagen markerer overgangen til et nytt år med uvisshet, og et nytt år med å stå i samme krevende situasjon som tidligere. Familien håper, men vet ikke at Hagen fortsatt er i live.

Holden sier familien vil tilbringe den spesielle dagen i morgen sammen.

- De ønsker å være alene, familien sammen. Det er slik de kommer til å tilbringe dagen, sier han.

Kalte inn

Politiinspektør Tommy Brøske ønsker ikke å kommenter Holdens uttalelser.

- Politiet er på forhånd orientert om pressekonferansen. Vi har ingen kommentarer til den, og henviser spørsmål til bistandsadvokat Svein Holden, uttaler politiinspektør Brøske.

MYSTERIUM: 31. oktober i 2018 forsvinner 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Siden har ingen sett henne. Reporter: Audun Hageskal. Video: Kristoffer Løkås / Lars Eivind Bones Vis mer

Ulik oppfatning

Sist gang Holden kalte inn til pressekonferanse fortalte han at motparten, som skal ha bortført Hagen, tok kontakt 8. juli i år. Holden fortalte videre at motparten «sa klart at Hagen fortsatt lever», og at dette ga familien «et forsterket håp».

Politiet anser det derimot som mest sannsynlig at Hagen er blitt drept. Dette begrunnet politiet med at de fortsatt ikke har mottatt bevis på at Hagen lever.

Planlagt i et halvt år

I et ferskt intervju med Dagbladet, uttalte politiinspektør Tommy Brøske at viktige spor kan ha gått tapt underveis i etterforskningen. Blant disse er overvåkningsbilder av gjerningspersonene.

Dagbladet kunne også avsløre at politiet har funnet spor av gjerningspersonenes planlegging helt tilbake til i fjor sommer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media