Familien sier de prøvde å advare myndighetene om jentas mor. Dager senere ble ettåringen funnet død

Både far og leger har uttalt seg i retten denne uka. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I Bedfordshire i England pågår det nå en høring etter at en 19 måneder gammel jente ble funnet død i april 2015.

Bedfordshire News skriver at jentas far uttalte seg i forbindelse med høringsrundene tirsdag.

Han og jentas mor gikk fra hverandre i mars 2015. Byrådets barneavdeling hadde allerede søkt om å få datteren inn i fosterhjem, men familieretten avslo søknaden, med krav om at faren måtte ut av huset på grunn av alkoholproblemer.

Dermed brøt paret opp, og jenta ble værende hos moren.

Skal ha røyket hasj foran datteren

- Hun (moren journ anm.) fortalte meg at hun sto opp mellom halv sju og sju om morgenen og gikk inn på soverommet. Datteren vår sov fortsatt, så hun lot henne ligge. Hun var i underetasjen og så på TV på telefonen sin, skal faren ha sagt.

Han skal også ha forklart at han hadde planer om å søke om full omsorg for datteren bare dager før hun ble funnet død.

- Hun (moren journ. anm.) fortalte at hun hadde ringt moren sin for råd og så hadde hun ringt ambulanse. Hun kommenterte overfor meg at hun (datteren journ anm.) så ut som om hun hadde gått tolv runder med Mike Tyson. Hun sa at hun prøvde å gjennopplive henne ved å holde henne opp ned.

Familien sier at de prøvde å advare myndighetene om at moren røyket hasj foran datteren og ville ha henne ut av huset, ifølge Bedfordshire News.

- Lå i en bloddam

Flere ganger skal det ha blitt rapportert inn tilfeller av vold, alkoholproblemer hos begge foreldrene og bekymringer om manglende omsorg.

Tirsdag uttalte også legen som først kom til huset seg.

- Hun hadde dødstivhet, som fører til at kroppen stivner, og hun lå i en bloddam. Ansiktet hennes var flekkete på den ene siden og det fantes noen beviser for at hun hadde vært syk, sa legen i retten.

Moren ble først arrestert og siktet i forbindelse med datterens dødsfall, men på grunn av bevismangel falt siktelsen mot henne i september i fjor.

Liket av den 19 måneder jenta har blitt obdusert, men legene klarte ikke å finne årsaken til dødsfallet.

Under høringen sa en av legene at det ikke fantes tegn på skader, underernæring eller dehydrering.

Sier hun sjekket datteren flere ganger

Etter høringsuttalelsene sa formann i styret for en lokal gruppe som jobber med barnesikkerhet at de kommer til å gjennomgå saken og ferdiggjøre en rapport omhandlende jentas dødsfall.

Moren skal ikke ha møtt opp til den første høringsrunden tirsdag, men uttalte seg i forbindelse med gårsdagens høring.

Der forklarte hun blant annet at hun sjekket til datteren to ganger før hun fant henne død.

- Hun hang over senga med hodet ned. Jeg så at ansiktet hennes var blått på høyre side. Jeg prøvde å blåse inn i nesa på henne og inn i munnen hennes i omtrent fem minutter. Så skjønte jeg at hun var borte, sa moren ifølge lokalavisa.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer