Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Otto Warmbier levde i fangenskap i Nord-Korea:

Familien sier nei til obduksjon. Dødsårsaken til Otto Warmbier forblir en gåte

- Ingen konklusjoner er trukket så langt.

LØSLATT: Utenriksminister Rex Tillerson bekrefter at den amerikanske studenten Otto Warmbier er satt fri fra Nord-Korea. Han døde kort tid senere. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 22 år gamle studenten døde på sykehus mandag, uken etter at han ble sendt hjem fra Nord-Korea i koma. Rettsmedisinerne i familiens hjemby sier de vil følge de pårørendes ønske om at det ikke gjennomføres en obduksjon. Dermed vil den faktiske dødsårsaken forbli ukjent inntil videre, melder CNN.

- Ingen konklusjoner er trukket så langt, ettersom det er flere journalopplysninger og bilder som skal undersøkes, i tillegg til at vitner skal forklare seg, heter det i en pressemelding fra rettsmedisinerne.

De har så langt forholdt seg til undersøkelser som ble gjort av luftambulansen som hentet Warmbier hjem og sykehuset han lå på i USA fram til han døde.

Dødsfallet har ført til kraftig fordømmelse av Nord-Korea der Warmbier sonet 17 måneder av en dom på 15 års fengsel og straffarbeid. Han var beskyldt for å ha forsøkt å stjele en propagandaplakat fra hotellet han bodde på da han besøkte landet vinteren 2016.

22-åringen var i koma da han kom hjem til USA. Han kunne åpne øynene, men reagerte ikke på stimuli.

Myndighetene i Nord-Korea sier hans koma kom etter at han ble rammet av botulisme og hadde tatt en sovepille. Amerikanske leger sier de ikke fant «noen tegn» på «aktiv botulisme» hos Warmbier.

Otto Warmbier bisettes torsdag fra sin gamle videregående skole.

(NTB)

Hele Norges coronakart