OMKOM: En familie på fire omkom trolig av gasselekasje. Foto: Scanpix
OMKOM: En familie på fire omkom trolig av gasselekasje. Foto: ScanpixVis mer

Familien Skofterud/Raae omkom trolig av en gasslekkasje

Det viser de foreløpige obduksjonsrapportene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): De foreløpige obduksjonsrapportene tyder på at dødsårsaken kan skyldes gassforgiftning og en gasslekkasje. Det melder Oslo-politiet i ei pressemelding.

Oslo politidistrikt mottok i ettermiddag de foreløpige obduksjonsrapportene fra Rettsmedisinsk institutt, etter at en familie fra Fredrikstad ble funnet døde i en buss på Ekeberg i går.

Sigurd Eugen Raae (51), Ragnhild Helene Skofterud (44), Gard Skofterud Raae (16) og Benedicte Adele Raae (13) omkom i ulykka.

Oksygenmangel Det er ennå ikke påvist noen sikker dødsårsak, men omstendighetene og foreløpige obduksjonsfunn tyder på at døden kan skyldes gassforgiftning eller oksygenmangel som følge av gasslekkasje.

- Vi har ikke fått noe eksakt når det gjelder klokkeslett. Det er ennå heller ikke påvist noen sikker dødsårsak, men omstendighetene og foreløpige obduksjonsfunn tyder på at døden kan skyldes gassforgiftning eller oksygenmangel som følge av gasslekkasje, opplyser politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB i kveld.

Hun understreker at dette er foreløpige konklusjoner. De endelige obduksjonsrapportene vil det ta lengre tid å ferdigstille.

Ikke ferdig De tekniske undersøkelsene av bussen er heller ikke ferdige og vil fortsette onsdag. — Vi har også innhentet ekspertise på gass og gassopplegg i slike biler, sier Metlid.

Det gjenstår også flere vitneavhør. Metlid bekrefter at politiet har fått kontakt med folk som møtte familien i løpet av helgen på biltreffet. Det understrekes imidlertid at dette er foreløpige konklusjoner. De endelige obduksjonsrapportene vil ta lenger tid å ferdigstille, skriver politiet.

Tekniske undersøkelser av bussen er ennå ikke ferdige, og vil fortsette utover morgendagen.

Dagbladet følger saken.

ETTERFORSKER: Grete Metlid i Oslo politidistrikt. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
ETTERFORSKER: Grete Metlid i Oslo politidistrikt. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer