- Familien sliter med usikkerheten

Den siktede i Kongsvinger-drapet løslates i dag.

- IKKE IDEELT: Familien til drapsofferet Lars Erik Flem Andersen synes ikke det er en ideell situasjon at siktede slippes fri i dag, men samtidig har de tillit til politiet og at de gjør en best mulig jobb. Foto: Erik Berglund
- IKKE IDEELT: Familien til drapsofferet Lars Erik Flem Andersen synes ikke det er en ideell situasjon at siktede slippes fri i dag, men samtidig har de tillit til politiet og at de gjør en best mulig jobb. Foto: Erik BerglundVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Den 32 år gamle mannen som er siktet for drapet på Lars Erik Flem Andersen, løslates fra varetekt etter én uke i dag. Etter et avhør av siktede i går, fant ikke politiet lenger grunn til å holde mannen i varetekt.

Familien til Flem Andersen synes ikke det er positivt for oppklaringen av saken at den eneste mistenkte slippes fra politiets hender bare én uke etter pågripelsen.

- Det er ingen ideell utvikling. Familien ønsker at saken skal oppklares, men har samtidig tillit til at politiet gjør de de kan i saken, for de har jo også et sterkt ønske om at saken skal oppklares, sier bistandsadvokat Jørn Mejdell Jakobsen, som representerer familien.

- Sliter med usikkerheten
Han uttaler seg på vegne av familien. Han forteller at saken er svært tøff for familien. Drapet kom som lyn fra klar himmel.

- For hver dag som går sliter de med usikkerheten om hvem som drepte Lars Erik, sier Jakobsen.

Familien ber folk om å melde seg om de har informasjon som kan hjelpe politiet.

Løslatelsen kom ikke uventet for siktedes forsvarer, advokat Christer Hedin. Han satt i avhør med sin klient fra klokka 09.30 til 16.00 i går.

- Avhøret dreide seg i stor grad om det samme som sist. Det var spørsmål om presiseringer om kvelden før drapet. Mye om tidsangivelser, sier Hedin.

Tilbrakte mange timer sammen
Siktede har i politiavhør forklart at han var sammen med Flem Andersen flere timer lørdag kveld, før Flem Andersen ble funnet drept. De tok blant annet taxi sammen hjem til siktede der de så på tv. Etter hvert skal 18-åringen ha beveget seg hjemover. De skal, ifølge siktede, ha skilt lag i god tid før drapet.

Noen få hundre meter unna ble han funnet drept på Langlandet av en person som bodde i boligblokken ved åstedet. Vitnet trodde først det var en full mann som lå og sov, men fant senere ut at det lå en død person på plenen.

Advokat Hedin har også hatt sine samtaler med vitner i saken.

- Jeg har snakket med en person som trolig har hørt drapet. Politiet mener det skjedde en gang mellom 00.45 og 00.50 natt til søndag, sier Hedin.

Siktelsen opprettholdes
Politiadvokat Iren Johnsen Dahl forteller at de opprettholder siktelsen mot 32-åringen, til tross for at han nå slipper fri.

- Vi må være helt sikre dersom vi velger å innstille på henleggelse for den siktede. Det kan vi eventuelt først gjøre når vi får svar på de tekniske analysene, sier Johnsen Dahl.

Det er gjort en rekke beslag i saken, blant annet fra åstedet og fra siktedes bopæl i Kongsvinger.

- HÅPER PÅ OPPKLARING: Advokat Christer Hedin forsvarer siktede som løslates fra politiets varetekt i dag. Nå håper advokaten at politiet finner riktig gjerningsmannen. Siktede mener han er uskyldig. Foto: Erik Berglund
- HÅPER PÅ OPPKLARING: Advokat Christer Hedin forsvarer siktede som løslates fra politiets varetekt i dag. Nå håper advokaten at politiet finner riktig gjerningsmannen. Siktede mener han er uskyldig. Foto: Erik Berglund Vis mer

- Er mistanken mot siktede svekket?

- For å si det slik: Den er i alle fall ikke styrket, sier Johnsen Dahl.

Advokat Christer Hedin tar sikte på at siktelsen opprettholdes en stund til.

- Som siktet har han flere rettigheter. Han har krav på advokatbistand og han har innsyn i sakens dokumenter. Det er bra for å kunne bidra i saken og for å kunne sjekkes ut av den, sier Hedin.

Etterlyser vitne
Siktede har hele veien nektet enhver befatning med drapet.

- Nå håper jeg politiet klarer å finne den rette drapsmannen. Både for offerets familie og for at samfunnet her i Kongsvinger kan få ro, sier Hedin.

Politiet etterforsker saken for fullt og holder alle muligheter åpne.

- Vi etterlyser blant annet et vitne som skal ha vært ved åstedet i 00.30-tida. Han er fremdeles høyaktuell som vitne og vi håper han melder seg, sier politiadvokat Johnsen Dahl, som igjen må meddele at de ikke har beslaglagt noe drapsvåpen.

DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat
DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat Vis mer