Familien sørger over tapet av Reza. Nå er en 18-åring tiltalt for drapet

Reza Alizada (15) reiste over halve verden for å få et trygt liv. Han skulle bli politi, men ble ett av drapsofrene i dobbeltdrapet i Trondheim i fjor høst. Nå skal saken opp i retten.

HJERTET ER KNUST: Så ofte de kan, og minst tre ganger i uka, drar familien Alizada til Hvitstein kirkegård for å besøke Reza Alizada, som ble drept i en leilighet i Trondheim i september i fjor. Reza ville bli politi eller advokat, men livet bråstoppet på 17 år. - Hjertet mitt er knust, men å være her på graven letter litt på smerten, sier mora Zia Gol (36). Alle foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HJERTET ER KNUST: Så ofte de kan, og minst tre ganger i uka, drar familien Alizada til Hvitstein kirkegård for å besøke Reza Alizada, som ble drept i en leilighet i Trondheim i september i fjor. Reza ville bli politi eller advokat, men livet bråstoppet på 17 år. - Hjertet mitt er knust, men å være her på graven letter litt på smerten, sier mora Zia Gol (36). Alle foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Gradestokken viser minus 14 og sola er i ferd med å gå ned ved Havstein gravplass, med utsikt Trondheimsfjorden. Kulden sniker seg inn overalt, men det merker ikke mamma Zia (36). Hun gråter, hikster og roper etter sønnen sin:

«Reza. Reza. Vi er her, alle sammen. Reza. Reza. Du må våkne. Reza».I dag kom tiltalen mot mannen som politiet mener står bak drapet på Alizada. I tiltalebeslutningen fra Statsadvokatene i Trøndelag varsles det at vil bli lagt ned påstand om dom på tvungen psykisk helsevern. Rettssaken starter til uka.

Tilbake til virkeligheten

Moras voldsomme sorg er hjerteskjærende. Hun rugger fram og tilbake mot sønnens grav. De hvite, iskalde hendene hennes klamrer seg til den største steinen som familien har lagt ved graven

«Reza. Reza. Reza. Vi er her». Sier mora gråtkvalt.

Døtrene Farzaneh (14) og Jasmin (11) ser på grava mens tårene triller nedover de spinkle og bleke ansiktene. Åtte år gamle Abolfazl sitter stiv og ser på, mens yngstemann, fireårige Mohammad Jahya fikser litt rundt graven og fryser veldig. Far ser, tar et varsomt grep om minstesønnen, før han nok en gang hvisker til kona og døtrene at de bør gå nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer