-  Familien står samlet

Det er ingen splittelse innad i familien etter siktelsene mot ektemannen og firebarnsfaren, ifølge representanter for kriseteamet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det at moren forsvinner er selvfølgelig en belastning i seg selv for barna. At faren deretter blir siktet for falsk forklaring gjør at de tar det ekstra tungt. Det er voldsomt tøft, særlig for de små, sier kommunelege Tore Arne Martinsen. Han har vært leder for kriseteamet som har hjulpet familien siden Anne Sofie Blom-Pettersen forsvant natta mellom 8. og 9. november.

Kriseteamet var i kontakt med begge greiner av familien etter at faren ble siktet for falsk forklaring, men ikke etter at siktelsen ble utvidet til også å gjelde frihetsberøring.

-  Vi bare tilbyr hjelp, hvilket noen av familiemedlemmene har takket ja til. Vi følger imidlertid opp samtlige. Jeg har inntrykk av at de fleste av dem ikke oppfatter dette som en kriminalsak. De har imidlertid akseptert at kvinnen er borte, sier Martinsen.

-  Ingen splittelse

-  Samholdet har vært godt i familien så lenge vi har hatt kontakt med dem. Det er en tett, stor familie som tar vare på hverandre, og som har støttet barna veldig godt. Begge greinene snakker sammen, og det er ikke snakk om noen splittelse.

Kriseteamet snakket med faren da kona ble borte, men ikke etter at han ble siktet i saken.

-  Han virket fortvilet over det som har skjedd, sier kommunelegen.

-  Det er en svært spesiell sak, vi har aldri opplevd liknende. Her er det jo snakk om en person som er savnet, og ikke funnet verken død eller levende.

 BYTTET LÅSER:  Politiet sikret i går kveld spor og låste av huset til familien på Nøtterøy i Vestfold. Foto: Frank Karlsen
BYTTET LÅSER: Politiet sikret i går kveld spor og låste av huset til familien på Nøtterøy i Vestfold. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Bekymret for barna

De tre mindreårige barna er nå hos slektninger. Eldstesønnen (21) oppholder seg i sin leilighet i Tønsberg.

-  De blir tatt godt vare på, slik jeg ser det. Jeg er imidlertid bekymret for dem, på grunn av eksponeringen som har vært i mediene rundt denne saken. Det virker faktisk som det er denne oppmerksomheten som tar på hardest på.

-  Nå trenger barna all den omsorg og beskyttelse de kan få, sier kommunelege Martinsen.

Støttearbeidet for familien har foregått i tett samarbeid med det evangelisk-lutherske kirkesamfunn i Vestfold. Familien var aktive medlemmer av menigheten, og de tre yngste barna på 11, 13 og 15 år er elever ved den kristne skolen Granly på Eik utenfor Tønsberg.

Kriseplan

-  Vi har en kriseplan også i skolen og kirken, sier prest Rolf Ekenes.Han kjenner familien personlig fra menigheten. Savnede Anne Sofie Blom-Pettersen var organist i kirken inntil for et år siden.

Snakket med faren

-  Dette går sterkt inn på oss alle. Vi har tatt det opp i klassene. Nå er det viktig å gjøre de gode og kloke tingene, sier Ekenes.

Presten forteller at han også hadde kontakt med familiefaren, som nå er siktet for frihetsberøvelse og falsk forklaring i forsvinningssaken, etter at kona forsvant.

-  Vi har hatt en OK kontakt, uten at jeg kan utdype det videre, sier Ekenes.

STØTTER HVERANDRE: - Det er en tett, stor familie som tar vare på hverandre, og som har støttet barna veldig godt, sier kommunelege Tore Arne Martinsen.