- Familien tar dette veldig tungt. Samtidig klarer de å komme seg igjennom det på et vis

Alma Gabriela Knutsen (14) døde av drukning, viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

FULL AV BLOMSTER: Alma Gabriela Knutsen (14) ble gravlagt for ei uke siden, ved Søgne gamle kirke. Grava er full av blomster og hilsener. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FULL AV BLOMSTER: Alma Gabriela Knutsen (14) ble gravlagt for ei uke siden, ved Søgne gamle kirke. Grava er full av blomster og hilsener. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk nesten to uker fra Alma Gabriela Knutsen (14) ble funnet død i Søgneelva, til en jevnaldrende bekjent tilsto å ha drept henne. Politiet så i utgangspunktet ikke noe mistenkelig ved dødsfallet, og den foreløpige obduksjonsrapporten viser at jenta døde av drukning, skriver Fædrelandsvennen.

I går ble imidlertid den 14-årige vennen innbrakt av politiet, og tilsto i avhør å ha tatt livet av jenta. Etterforskningsledelsen har opplyst til Dagbladet at de bl.a. bygde mistanken på avhør av ungdommer i deres felles miljø i Søgne, og kartlegging av mobiltrafikk, herunder samtaler og SMS-er.

I SMS-ene mellom Alma Gabriela og den drapsmistenkte avdekket politiet det de betegner som en «uoverensstemmelse» - som de ikke vil utdype nærmere, men som de setter i forbindelse med drapet.

To uker i krisetilstand Alma Gabriela Knutsen etterlater seg far, mor og en eldre bror. De fikk i dag oppnevnt Bjørge Tveito som bistandsadvokat.

- Familien tar dette veldig tungt. Samtidig klarer de å komme seg igjennom det på et vis, sier Tveito til Dagbladet.

Alma Gabrielas familie måtte først leve med at 14-åringen var savnet i to dager, før hun ble funnet død 29. august. Så, nesten to uker seinere, kom beskjeden om at en av vennene hennes har tilstått å ha drept henne.

- De synes det er trist at det dreier seg om en sambygding. Men de er takknemlige for at hun ble funnet så tidlig, og at de fikk en avklaring såpass fort, sier bistandsadvokaten.

Han opplyser at familien nå ønsker ro og fred framover, og understreker at de er godt fornøyd med støtten og hjelpen de har fått.

- De er blitt godt ivaretatt av familie, venner, støtteteamet og politiet, sier bistandsadvokat Tveito.

Lokalmiljøet hardt rammet Søgne har ca. 11 000 innbyggere, og er hardt rammet. Alma og den drapsmistenkte gikk på hver sin ungdomsskole, som hver har i underkant av 250 elever - på begge skolene har i dag kommunens kriseteam vært til stede for å bistå elevene. I dag holdes kirka åpen.

- Dette er bare usigelig trist. Det er helt ufattelig at vi nå har en drapssak med to mindreårige, sa Søgnes varaordfører Helge Andresen til Dagbladet i går.

PEKTE UT ÅSTEDET: Den mistenkte gutten pekte selv ut drapsåstedet ved Søgneelva. Krimteknikere har gjort funn på stedet som underbygger forklaringen hans, og som er sendt videre til analyse. Foto: Roar Tolfsen / www.n247.no
PEKTE UT ÅSTEDET: Den mistenkte gutten pekte selv ut drapsåstedet ved Søgneelva. Krimteknikere har gjort funn på stedet som underbygger forklaringen hans, og som er sendt videre til analyse. Foto: Roar Tolfsen / www.n247.no Vis mer

Også for knappe to uker siden, da Alma Gabriela ble funnet død, ble kriseapparatet satt inn, og flere minnestunder ble avholdt.

Pekte ut åstedet Den 14-årige mistenkte pekte selv ut drapsåstedet ved elvebredden. Der har politiets krimteknikere gjort funn som underbygger forklaringen hans, og som er sendt videre til analyse.

Den mistenkte gutten er under den kriminelle lavalder og kan dermed ikke straffeforfølges. Isteden er han nå barnevernets ansvar.

Ifølge Fædrelandsvennen var 14-åringen i fjor involvert i en skyteepisode der en kamerat ble skadeskutt av ei hagle de hadde stjålet fra et privathus.

Advokat Alf Tore Nilsen er 14-åringens forsvarer. Han har fulgt sin klient store deler av dagen i dag.

- Han er tatt godt vare på av ansvarlige mennesker. Han har gitt uttrykk for at han ikke ønsker å kommentere noe ut over det politiet nå har gått ut med, sa Nilsen til Dagbladet tidligere i dag.

At barn dreper barn, er svært uvanlig i Norge.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram