VIL HA SVAR: Oldemora til Joanne Hulme (65) var kusine til Abraham Lincolns drapsmann, John Wilkes Booth. Hun sier at det i familien var en kjent sak at Booth ikke selv ble drept, men klarte å rømme. Hjemme i Philadelphia har hun store mengder historisk materiale. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
VIL HA SVAR: Oldemora til Joanne Hulme (65) var kusine til Abraham Lincolns drapsmann, John Wilkes Booth. Hun sier at det i familien var en kjent sak at Booth ikke selv ble drept, men klarte å rømme. Hjemme i Philadelphia har hun store mengder historisk materiale. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / DagbladetVis mer

Familien til Abraham Lincolns drapsmann tror han klarte å komme seg unna

Kjemper stadig for å få svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

PHILADELPHIA (Dagbladet): Det er 150 år siden den amerikanske presidenten Abraham Lincoln ble skutt i bakhodet og drept av den berømte og populære skuespilleren John Wilkes Booth (26) i Ford Theatre i Washington D.C. Attentatet skjedde bare to dager etter at sørstatsgeneralen Lee kapitulerte til Lincoln. Den blodige borgerkrigen var over.

12 dager seinere ble Booth, ifølge de offisielle historiebøkene, omringet og drept inne på en tobakkslåve i Virginia. Men hans egen familie har en helt annen historie å fortelle om den forhatte drapsmannen.

- Jeg husker det veldig godt. Jeg gikk i sjette klasse og vi skulle lære om borgerkrigen. Det var første gang mora mi fortalte historien om at jeg var fra en berømt familie. Hun fortalte også at John Wilkes Booth hadde klart å komme unna selv om historiebøkene skrev noe annet, sier Joanne Hulme (65) til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn