Familien til den drepte karikatur-angriperen: Vi visste ingenting

- Vi er knust og sørger i en dyp sjokktilstand, sier familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til Elton Simpson, en av de to som søndag ble drept av politiet etter angrepet utenfor en karikaturutstilling i Texas, uttaler at den ikke visste noe om planene hans.

Familien har sendt ut en uttalelse via advokatfirmaet Osborn Maledon. Der uttrykker familiemedlemmene sjokk og sorg, og de sier at de stolt støtter mennene og kvinnene i det amerikanske politiet.

- Vi ber for alle som ble berørt av denne meningsløse voldsutøvelsen, særlig sikkerhetsvakten som ble skadd under arbeid. Som familie tolererer vi ikke vold.

- Vi er sikre på at mange mennesker i landet lurer på om vi ante noe om Eltons planer. Til det sier vi, uten tvil, at vi ikke gjorde det, uttaler familien.

Sammen med romkameraten Nadir Soofie løsnet Elton Simpson skudd mot politiet utenfor et arrangement i Garland, Texas, der karikaturer av profeten Muhammed ble utstilt. Simpsons familie skjønner ikke hva gjerningsmennene tenkte på.

- Akkurat som alle i det nydelige landet vårt, sliter vi med å forstå hvordan dette kunne skje. Vi vil ikke komme med flere uttalelser. Vi er knust og sørger i en dyp sjokktilstand. Vi ber ydmykt om at alle respekterer vårt behov for privatliv.

(NTB)