Familien til Even (15) kritisk til rapport etter dødsulykken

Familiens advokat skriver at noe av innholdet i Bane NORs pressemelding og rapport gir inntrykk for at ungdommene kan bebreides.

DØDSULYKKE: Even (15) omkom, mens to andre ungdommer ble kritisk skadd etter at de tok seg inn i en togtunnel ved Filipstad i Oslo og kom i kontakt med en strømførende kilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DØDSULYKKE: Even (15) omkom, mens to andre ungdommer ble kritisk skadd etter at de tok seg inn i en togtunnel ved Filipstad i Oslo og kom i kontakt med en strømførende kilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I februar i år tok tre ungdommer seg inn i en togtunnel på Filipstad i Oslo. Even Warsla Meen (15) døde etter å ha kommet i kontakt med en kontaktledning i en togtunnelen, mens de to andre ble alvorlig skadd.

Torsdag forrige uke offentliggjorde Bane NOR en intern rapport som viste at de har funnet brudd på sitt eget tekniske regelverk. Nå reagerer familiens advokat, Sven Knagenhjelm, på pressemeldingen og rapporten.

«Bagatellisere ansvar»

«Filipstad-området er inngjerdet og med mange advarsel-skilt, men 30 meter av gjerdet, mot tomten til fritidsklubben, var ikke i henhold til Bane NORs tekniske regelverk. Denne delen av gjerdet var ikke skiltet 'adgang forbudt' og hadde lavere høyde», fastslo Bane NOR i rapporten.

Advokat Knagenhjelm mener Bane NORs pressemelding og rapport inneholder uttalelser som er egnet til å bagatellisere Bane NORs ansvar og i stedet gi inntrykk av at ungdommene kan bebreides.

- Dette har sikkert ikke vært Bane NORs hensikt, men det kunne ha vært unngått dersom innholdet i pressemeldingen hadde blitt forelagt oss på forhånd, skriver han i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer