HAR FULGT RETTSAKEN: Egil Aadland og flere fra Hilda Festes nærmeste familie har fulgt straffesaken i Nordhordland tingrett. Foto: Leif Stang/Dagbladet
HAR FULGT RETTSAKEN: Egil Aadland og flere fra Hilda Festes nærmeste familie har fulgt straffesaken i Nordhordland tingrett. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer

Familien til Hilda Feste mener 19-åring bør dømmes til 21 år i fengsel

Flere etterlatte etter Hilda Feste (98) har fulgt straffesaken mot 19-åringen. De mener bevisene i saken er så solide at 19-åringen bør dømmes til 21 år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Egil Aadland er nevø til Hilda Feste. Han har sammen med flere fra den nærmeste familien fulgt straffesaken i Nordhordland tingrett. I dag fikk de høre aktor og statsadvokat Gert Johan Kjelby begrunne og prosedere på at den tiltalte 19-åringen må dømmes til 21 år i fengsel, og at forsvarer Rolf Knudsen har påstått frifinnelse.

- Det er gjort så grundig jobb av politiet. Vi har fått se og høre hvilke bevis de har og hvilke analyser de har gjort under etterforskningen. De har plassert hendelser, personer, spor og tid på en slik måte at det ikke kan være noen tvil om hvem som er skyldig i disse grove handlingene. Vi i familien mener handlingene er så groteske at han bør dømmes til den strengeste straffen, sier Egil Aadland til Dagbladet.

- Blitt klarere
Han forstår at forsvarerne har hatt en jobb å gjøre for sin klient.

- Det har likevel blitt helt klart for oss at det bare har vært en person som har vært i leiligheten, som har lagt igjen spor og som har gjort seg skyldig i voldtekt og drap. Vi har fremdeles mange spørsmål som det er vanskelig å forholde seg til, men mye er blitt klarere for oss etter å ha fulgt rettsforhandlingene, sier Aadland.

Familien til Hilda Feste ville gjerne ha hørt en erkjennelse om skyld fra tiltalte, og aller helst fått en beklagelse.

- Vanskelig
- Det er vanskelig å forholde seg til at det er fullstendig mangel på erkjennelse, men vi har hørt hva han og hans forsvarere har sagt i retten. Slik vi ser det kan ikke forsvarernes argumenter få betydning for dommen. Deres argumenter faller på de framlagte bevisene, sier Egil Aadland.

Tingrettsdommer Gunnar Torvund avsluttet rettsforhandlingene med å fortelle at dom vil bli opplest i Nordhordland tingrett tirsdag 4. desember.

AVSLUTTET: Aktor Gert Johan Kjelby og forsvarer Rolf Knudsen har holdt sine avslutningsprosedyrer i Nordhordland tingrett. Foto: Leif Stang/Dagbladet
AVSLUTTET: Aktor Gert Johan Kjelby og forsvarer Rolf Knudsen har holdt sine avslutningsprosedyrer i Nordhordland tingrett. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer