BISTANDSADVOKAT: Kristin Eide representerer familien til Jakob Abdullahi Hassan (14) som ble knivstukket og drept mandag. Ifølge politiet skal Hassan ha tilhørt samme omgangskrets som 15-åringen som er siktet for, og har tilstått, ugjerningen.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
BISTANDSADVOKAT: Kristin Eide representerer familien til Jakob Abdullahi Hassan (14) som ble knivstukket og drept mandag. Ifølge politiet skal Hassan ha tilhørt samme omgangskrets som 15-åringen som er siktet for, og har tilstått, ugjerningen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

Dobbeltdrapet i Kristiansand:

- Familien til Jakob (14) kjente ikke til den drapssiktede (15)

15-åringen som har tilstått drapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) skal ha kjent ham, ifølge politiet. Familien kjente ikke til at de var bekjente, ifølge bistandsadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRISTIANSAND: (Dagbladet): Da nyheten om at en 15 år gammel gutt hadde blitt pågrepet, siktet og i avhør tilstått drapet på Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14), fortalte de til pressen at de to var i samme omgangskrets.

Det kjenner ikke familien til, forteller deres bistandsadvokat, Kristine Eide, til Dagbladet.

- Foreldrene hadde ikke kjennskap til at Jakob skal ha hatt et bekjentskap til den siktede, sier Eide.

- Snakket aldri om siktede

DREPT: Jakob Abdullahi Hassan ble knivstukket og drept mandag. Også Tone Ilebekk (48) ble drept. Foto: Politiet / NTB scanpix
DREPT: Jakob Abdullahi Hassan ble knivstukket og drept mandag. Også Tone Ilebekk (48) ble drept. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Bistandsadvokaten kan ikke utelukke at de to kan ha kjent hverandre uten at foreldrene var klar over det, men forteller videre:

- Den siktede har aldri vært hjemme hos dem. Jakob snakket aldri om den siktede hjemme.

Politet undersøker hva slags omgangskrets Jakob Abdullahi Hassan hadde, og om han var en del et spesielt miljø i Kristiansand.

På spørsmål om foreldrene til Jakob hadde kjennskap til om hvorvidt han var en del av noe miljø i byen, og hva det besto i, svarer bistandsadvokaten Eide følgende:

- Foreldrene oppfattet at han hadde gode kamerater.

15-åring har tilstått

Politiet i Kristiansand meldte på onsdag at de hadde pågrepet og siktet en 15 år gammel gutt for drapet Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48).

GIKK TUR: Tone Ilebekk (48) gikk bare tur med hunden da hun ble knivdrept. Ifølge bistandsadvokaten til den etterlatte familien til Ilebekk, skal hun ha forsøkt å hjelpe 14 år gamle Hassan. Foto: Politiet / NTB scanpix
GIKK TUR: Tone Ilebekk (48) gikk bare tur med hunden da hun ble knivdrept. Ifølge bistandsadvokaten til den etterlatte familien til Ilebekk, skal hun ha forsøkt å hjelpe 14 år gamle Hassan. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

15-åringen har tilstått drapene i avhør med politiet, og avgitt en detaljert beskrivelse av hendelsen.

Ilebekk gikk tur med hunden da hun skal ha kommet over en situasjon mellom Jakob og den drapssiktede 15-åringen. Deretter skal Ilebekk ha forsøkt å gå inn i stuasjonen med det mål om å hjelpe.

- Hun kom uforskyldt opp i dette og som tilfeldig forbipasserende kom hun opp i en situasjon og prøvde å hjelpe 14 år gamle Hassan, sier Tove Karlsen Westbye, bistandsadvokaten til Ilebekks familie.

Var først vitne

Den siktede 15-åringen var i utgangspunktet kalt inn til politiet som vitne i saken, men etter hvert skiftet politiet status på 15-åring fra vitne til siktet. Den siktede 15-åringen og Hassan skal ha kjent hverandre, ifølge politiet, og skal ha tilhørt den samme omgangskretsen.

I dag fortalte politiet at de hadde sikret drapsvåpenet som ble brukt mot Ilebekk og Hassan.

15-åringen bidro ifølge politiet med informasjon om hvor han hadde lagt våpenet.

- Siktede har vært samarbeidsvillig med politiet og han har forklart hvor han har lagt fra seg det han selv utpeker som drapsvåpenet, opplyser politiet.

ÅSTEDET: Utenfor Wilde Minns skole, barneskolen i den sentrumsnære bydelen Lund hvor dobbeltdrapet skjedde, har innbyggere i Kristiansand helt siden mandag lagt ned blomster og tent lys for å minnes de to avdøde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅSTEDET: Utenfor Wilde Minns skole, barneskolen i den sentrumsnære bydelen Lund hvor dobbeltdrapet skjedde, har innbyggere i Kristiansand helt siden mandag lagt ned blomster og tent lys for å minnes de to avdøde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer