Dobbeltdrapet i Kristiansand:

- Familien til Jakob (14) kjente ikke til den drapssiktede (15)

15-åringen som har tilstått drapet på Jakob Abdullahi Hassan (14) skal ha kjent ham, ifølge politiet. Familien kjente ikke til at de var bekjente, ifølge bistandsadvokaten.

BISTANDSADVOKAT: Kristin Eide representerer familien til Jakob Abdullahi Hassan (14) som ble knivstukket og drept mandag. Ifølge politiet skal Hassan ha tilhørt samme omgangskrets som 15-åringen som er siktet for, og har tilstått, ugjerningen.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
BISTANDSADVOKAT: Kristin Eide representerer familien til Jakob Abdullahi Hassan (14) som ble knivstukket og drept mandag. Ifølge politiet skal Hassan ha tilhørt samme omgangskrets som 15-åringen som er siktet for, og har tilstått, ugjerningen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRISTIANSAND: (Dagbladet): Da nyheten om at en 15 år gammel gutt hadde blitt pågrepet, siktet og i avhør tilstått drapet på Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14), fortalte de til pressen at de to var i samme omgangskrets.

Det kjenner ikke familien til, forteller deres bistandsadvokat, Kristine Eide, til Dagbladet.

- Foreldrene hadde ikke kjennskap til at Jakob skal ha hatt et bekjentskap til den siktede, sier Eide.

- Snakket aldri om siktede

Bistandsadvokaten kan ikke utelukke at de to kan ha kjent hverandre uten at foreldrene var klar over det, men forteller videre:

- Den siktede har aldri vært hjemme hos dem. Jakob snakket aldri om den siktede hjemme.

Politet undersøker hva slags omgangskrets Jakob Abdullahi Hassan hadde, og om han var en del et spesielt miljø i Kristiansand.

På spørsmål om foreldrene til Jakob hadde kjennskap til om hvorvidt han var en del av noe miljø i byen, og hva det besto i, svarer bistandsadvokaten Eide følgende:

- Foreldrene oppfattet at han hadde gode kamerater.

15-åring har tilstått

Politiet i Kristiansand meldte på onsdag at de hadde pågrepet og siktet en 15 år gammel gutt for drapet Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer