Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien til Kjartan Sekkingstad ber om ro

Familien får bistand fra UD.

BORTFØRT:  Kjartan Sekkingstad (56) er kidnappet på Filippinene. Foto: EPA/Eastern Mindanao Command Public Information Office
BORTFØRT: Kjartan Sekkingstad (56) er kidnappet på Filippinene. Foto: EPA/Eastern Mindanao Command Public Information Office Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familien til nordmannen som er kidnappet på Filippinene, har bedt utenriksdepartementet formidle en tekst på deres vegne.

«Kjartan er født og oppvokst på Sotra utenfor Bergen. Etter endt skolegang begynte han å arbeide i familiens lakseoppdrett, og i 1988 reiste han til Canada for å drive lakseoppdrett der. Flere år seinere flyttet Kjartan til Filippinene».

Det er NTB som har fått tilsendt teksten fra UD.

Sporadisk kontakt I teksten står det at siden det er så lenge siden Kjartan utvandret, har familien bare hatt sporadisk kontakt med han i det siste.

- Vi vil be om at familien får ro i denne vanskelige situasjonen som har oppstått, sier pressevakt Veslemøy Lothe Salvesen i UD.

Sekkingstad (56) er blant de fire personene som er bortført av kidnappere på Filippinene.

Bergens Tidene har har snakket med faren til Kjartan Sekkingstad.

Tung beskjed - Det var en svært tung beskjed å få. Vi ble varslet av politiet tirsdag. Slik jeg har forstått det skal kidnappingen ha skjedd på mandag. Mer enn det vet vi ikke. Vi er selvsagt svært bekymret nå, sier faren til BT.

UD bekrefter at norske myndigheter er i løpende dialog med familien.

- Vi bistår så godt vi kan, sier pressevakt i UD Veslemøy Salvesen til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!