Kjartan Sekkingstad er overlevert til myndighetene:

Familien til Sekkingstad: - Vi er glade

Samtidig sier familien at også deres tanker går til gislene som ble drept.

LØSLATT: Her her Kjartan Sekkingstad sammen med ambassadør Erik Førner i Davao. Foto: UD / Ambassaden i Manila / NTB scanpix
LØSLATT: Her her Kjartan Sekkingstad sammen med ambassadør Erik Førner i Davao. Foto: UD / Ambassaden i Manila / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kjartan Sekkingstad er frigitt og i sikkerhet etter ett år i fangenskap. Familien i Norge er glade, men tankene går også til familiene til gislene som ble drept.

Nyheten om at Kjartan Sekkingstad skulle være frigitt på Filippinene kom lørdag formiddag, men først et døgn etterpå var det bekreftet at han var i sikkerhet hos landets myndigheter. Det var et døgn på nåler for hans nærmeste i Norge.

– Det er med stor glede vi i dag har mottatt melding om at Kjartan Sekkingstad, vår sønn og bror, er satt fri etter ett år som gissel hos Abu Sayyaf, skriver familien i en pressemelding.

– Vi er glade for at Kjartan er fri, samtidig må vi ikke glemme at to andre gisler ikke kom hjem i live. Våre tanker går til dem og familiene deres i dag.

I meldingen takker de politiets krise- og gisselforhandlingstjeneste for god omsorg og profesjonell oppfølging av familien i en vanskelig og tung tid.

– I tiden som kommer ønsker vi å ivareta Kjartan på best mulig måte, og vi ber derfor om å ikke bli kontaktet av mediene i den kommende perioden. Vi håper dette bli respektert.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer