Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien til skuddofferet ber publikum hjelpe politiet: - Vi er glade for at han er etterlyst

Familien ber folk som sitter på informasjon om drapsforsøket, om å hjelpe politiet.

 ETTERLYST:  25 år gamle Mahdi Abraham Afhakama er etterlyst og siktet for drapsforsøk etter at han skal ha skutt en mann i 20-åra på Torshov i Oslo i forrige uke. Foto: Politiet
ETTERLYST: 25 år gamle Mahdi Abraham Afhakama er etterlyst og siktet for drapsforsøk etter at han skal ha skutt en mann i 20-åra på Torshov i Oslo i forrige uke. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag kveld i forrige uke ble en mann i 20-åra skutt i en trappeoppgang på Torshov i Oslo. Mannen ble kritisk skadd etter å ha blitt skutt i brystet, men er nå utafor livsfare.

Politiet har siktet og etterlyst en person for drapsforsøket, den 25 år gamle svenske statsborgeren Mahdi Abraham Afhakama. Afhakama er hjemmehørende i Oslo.

Mandag kveld gikk politiet ut med navnet og bildet av Afhakama, og ba publikum om hjelp.

- Hjelp politiet Det er familien til mannen som ble skutt, takknemlige for.

- Vi er glade for at navnet hans og bildet av ham er ute. Vi ønsker selvfølgelig at han blir tatt, sier et familiemedlem til Dagbladet.

De ber nå, i likhet med politiet, at personer som kan ha informasjon som fører til pågripelsen av den siktede og etterlyste 25-åringen, deler det med politiet.

- Det er tragisk at folk skyter på hverandre. Vi ønsker at publikum hjelper politiet, og stoler nå på at politiet jobben de er trent til, sier familiemedlemmet.

Kan ha flyktet til utlandet Politiinspektør og leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, forteller til Dagbladet at de ikke kan utelukke at den siktede og etterlyste 25-åringen har flyktet til utlandet.

- Vi må holde muligheten åpen for det, men har ikke noe grunnlag for å si det. Han er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt, men vi har et håp om at han befinner seg her til lands, sier hun.

Lørdag i forrige uke kunne Metlid opplyse at de var på sporet av gjerningsmannen.

Ba gjerningspersonen om å overgi seg Senere samme helg ba politiet mannen om å overgi seg selv.

- Det er stor grunn til å tro at han vet at han er etterlyst av politiet. Derfor har vi vært ute og kommunisert at vi vet hvem han er og at vi ønsker at han melder seg. Når han ikke har gjort det, går vi nå aktivt ut og ber publikum om tips, sier Metlid.

Hun forteller videre at politiet har prioritert saken høyt, og jobbet aktivt hele helgen for å pågripe ham.

Politiet ber om at man ringer 22 66 96 00 hvis man har tips i saken. Gjøres det observasjoner av den siktede, bes publikum å ringe 02800.

 ÅSTED:  Det var i en trappeoppgang ved Haarklous plass på Torshov i Oslo at mannen i 20-åra ble skutt. Foto: NTB Scanpix
ÅSTED: Det var i en trappeoppgang ved Haarklous plass på Torshov i Oslo at mannen i 20-åra ble skutt. Foto: NTB Scanpix Vis mer