Familien til tenåringen som ble drept av politiet er rasende

Ukoordinert politi i Ferguson kan ha tabbet seg ut og risikerer nye opptøyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FERGUSON (Dagbladet): Etter at en politimann lørdag skjøt og drepte ubevæpnede, afroamerikanske Michael Brown i Ferguson utenfor St. Louis har rasemotsetninger blusset opp, og det har vært voldsomme sammenstøt mellom lokalpolitiet og demonstranter flere kvelder på rad.

Først da ansvaret for å håndtere demonstrasjonene ble overført til Missouri State Highway Patrol torsdag snudde stemningen fullstendig, og demonstrasjonene gikk fredelig for seg. De valgte nemlig en annen strategi. I stedet for å møte demonstrantene på militant og brutalt vis, marsjerte sjefen for Highway Patrol, Ron Johnson, med demonstrantene.

Men i dag gjorde politiet i Ferguson en ny manøver som har fått sinnet til å blusse opp i lokalbefolkningen.

Offentliggjøring Ikke bare navnga de politimannen som skjøt Brown, slik demonstrantene har krevd i lang tid, men de friga også bilder fra en overvåkingsvideo de mener viser Brown mens han raner en butikk for en eske sigarer bare minutter før han ble skutt av politimannen. Dette har gjort familien til Brown rasende.

- Michael Browns familie er mer enn rasende for den utspekulerte måten politisjefen har valgt å stykke opp informasjon på et vis som er ment til å være et karakterdrap på sønnen deres etter den brutale henrettelsen av ham i fullt dagslys. Det er ingenting, basert på fakta vi har fått, som kan rettferdiggjøre et drap på henretningsvis av av en politimann mens barnet deres holder opp hendene, som er et universalt signal om overgivelse, skriver familien til Brown i en uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer