Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familien til Veronica har det veldig tungt

Savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet bekreftet død

GJØR UNDERSØKELSER:  Krimteknikere gjør i ettermiddag undersøkelser ved huset der den avdøde Veronica Heggheim Stegejerdet bodde. Foto: Fridgeir Walderhaug
GJØR UNDERSØKELSER: Krimteknikere gjør i ettermiddag undersøkelser ved huset der den avdøde Veronica Heggheim Stegejerdet bodde. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var 22 år gamle Veronica Heggheim Stegejerdet som ble funnet død i Barsnesfjorden i Sogndal på fredag.

Det fastslår politiet i Sogn og Fjordane i en pressemelding i dag, etter at det fredag ettermiddag ble funnet en død kvinne i Barsnesfjorden i nærheten av hjemmet til den savnede 22-årige kvinnen.

- Politiet bekrefter at den avdøde er Veronica Heggheim Stegejerdet. Politiet venter nå den foreløpige obduksjonsrapporten, men vi vet foreløpig ikke mer om årsaken til dødsfallet, sier fungerende regionlensmann Asle Karoliussen til Dagbladet. 

I dyp sorg I helgen har det vært foretatt obduksjon av den avdøde som nå viser seg å være Veronica som har vært savnet siden 25. oktober. 

- Familien ble informert om at Veronica var bekreftet død sent i går kveld. De er lettet over at hun er funnet, men har det veldig tungt, sier familiens bistandsadvokat Synne Catrin Øren til Dagbladet. 

- Det har vært tre tunge uker for familien, som nå går inn i en ny fase som dreier seg om å finne svar på hva som har skjedd med Veronica. De håper nå å finne svar, sier Øren. 

Krimteknikere gjør denne ettermiddagen undersøkelser ved huset der den avdøde bodde. 

- Det er generelle tenkniske undersøkelser som kan belyse rundt hva som har skjedd. Det er foreløpig for tidlig å si om det foreligger noe kriminelt bak dødsfallet, sier Karoliussen. 

Hadde få spor Det var en turgåer som fredag fant den savnede kvinnen. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til dødsfallet, noe det jobbet med å finne svar på gjennom obduksjonen. 

- Identitet er det eneste som på nåværende tidspunkt kan fastslås med sikkerhet, og vi avventer med tanke på flere svar, sier Øren. 

Det er gjort store søk etter Veronica de siste ukene med et stort oppmøte av frivillige. Men dette var inntil fredag resultatløst. 

Etter forsvinningen var store letemannskaper i aksjon. Politiet endevendte Veronicas hus med politihund og krimteknikere. I huset fant politiet både mobiltelefon, bankkort og datamaskin. De fant også dyrene hennes, en hund og en katt. 

Til tross for den massive leteaksjonen har politiet manglet spor å gå etter i sitt søk etter henne. Kripos har bistått politiet med en analytiker til å gå gjennom det tekniske utstyret

Etter å ha kartlagt hvilke klær som mangler i huset, gikk politiet ut med at Veronica nok hadde på seg en blå fleecejakke og dongeribukse.  

Søkte i skogområde Da hun forsvant herjet flommen som verst på Vestlandet, men regnjakken lå igjen hjemme.

Ettersom politiet ikke hadde indikasjoner på at Veronica hadde forlatt området, konsentrerte de søkene til skog- og turområder rundt boligen, samt fjorden. Dette er et område 22-åringen har gått mye tur i. 

DØD:  Veronica Heggheim Stegegjerdet. Foto: Privat
DØD: Veronica Heggheim Stegegjerdet. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling