SORG I INDIA: Over hele landet har det blitt holdt lysseremonier til minne om den 23 år gamle studenten, som døde etter å ha blitt gjengvoldtatt på en buss. Foto: AP Photo/ Dar Yasin
SORG I INDIA: Over hele landet har det blitt holdt lysseremonier til minne om den 23 år gamle studenten, som døde etter å ha blitt gjengvoldtatt på en buss. Foto: AP Photo/ Dar YasinVis mer

Familien tok farvel med indisk voldtektsoffer

Få timer etter at det drepte voldtektsofferet ble brakt hjem til New Delhi, holdt familien en privat seremoni for 23-åringen på en gravlund i den indiske hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den unge kvinnen døde på et sykehus i Singapore lørdag, etter å ha kjempet for livet siden hun ble brutalt voldtatt og banket opp av seks menn for nesten to uker siden.

Tidlig søndag morgen ankom liket av den 23 år gamle kvinnen i et spesialchartret fly til et sorgtynget India.

Statsminister Manmohan Singh var til stede for å ta imot kisten og studentens foreldre. Under fire timer senere holdt familien en lukket bisettelse sørvest i New Delhi, før den døde skulle kremeres.

Protestbølge Et stort antall politifolk holdt vakt i området hvor bisettelsen fant sted søndag.

En bølge av protester har skylt over India siden den grufulle gjengvoldtekten ble kjent, men siden kvinnen ble erklært død, har gatene vært preget av lysseremonier og fredelige protester.

Hendelsen har ikke bare fått regjeringen til å love bedre beskyttelse for kvinner i India.

Den har også ført til selvransakelse i et land hvor gjengvoldtekter er dagligdags, og seksuell trakassering ses på som flørting.

Siktet for drap Etter å ha fått behandling på et sykehus i New Delhi, ble den ikke navngitte kvinnen fløyet til et sykehus i Singapore. Men heller ikke der kunne legene hjelpe henne. Hun døde av massiv organsvikt og ble erklært død lørdag morgen. Seks menn ble kort tid senere siktet for drap.

- Det dreier seg om en forbrytelse som kan straffes med døden, sier polititalsmann Rajan Bhagat.

Den 23 år gamle kvinnen var på vei hjem fra kino sammen med en mannlig venn da de to ble banket opp på en buss av en gruppe på seks menn. De ble slått med jernstenger, og kvinnen ble voldtatt gjentatte ganger, blant annet med jernstenger, før hun og mannen ble kastet av bussen.

- Skulle gifte seg Mannen, som overlevde angrepet, var 23-åringens forlovede, ifølge naboer som deltok i begravelsen søndag.

- De var ferdig med bryllupsforberedelsene og skulle gifte seg i New Delhi, forteller Meena Rai til nyhetsbyrået AFP.

Tusenvis av mennesker trosset lørdag kveld vinterkulden i Indias hovedstad New Delhi for å minnes den unge kvinnen.

  Bar lys Over hele landet har det blitt holdt lysseremonier til minne om den 23 år gamle studenten. Demonstrasjonene sto i dyp kontrast til protestene som endte med voldelige opptøyer i New Delhi forrige helg. Myndighetene i India hadde forberedt seg på mer vold, men i stedet ble de møtt med fredelige protester.

- Vi er klar over at dette verken er første eller siste gang det skjer en gjengvoldtekt i India, men det er klart at vi ikke lenger kommer til å tolerere seksualforbrytelser, sier advokaten Rana.

Selv etter mørkets frembrudd marsjerte både menn og kvinner gjennom gatene med tente lys i hendene for å minnes kvinnen. Hendelsen har skapt ramaskrik i den indiske befolkningen og utløst en hissig debatt om den økende volden mot kvinner i det folkerike landet.

(NTB)

SAMLET SEG: Tusenvis av mennesker trosset lørdag kveld vinterkulden i Indias hovedstad New Delhi for å minnes den unge kvinnen. Foto: AFP PHOTO/SAJJAD HUSSAIN
SAMLET SEG: Tusenvis av mennesker trosset lørdag kveld vinterkulden i Indias hovedstad New Delhi for å minnes den unge kvinnen. Foto: AFP PHOTO/SAJJAD HUSSAIN Vis mer