Familien tror drapet var planlagt

SMØLA/OSLO(Dagbladet.no): Kim Eiriks familie er lettet over at seksåringen i dag ble funnet. De er overbeviste om at drapet var planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er umulig en impulshandling. Da hadde det ikke vært mulig å gjemme ham så godt, sier guttens onkel Kåre Gunnar Farstad, som er familiens talsmann.

Familien er lettet over at gutten nå er funnet.

- Men vi er selvfølgelig dypt fortvilet over at utfallet ble som det ble, sier onkelen.

- Foreldrene har det aller verst nå. Men jeg tror vi har hele øya med oss i sorgen, sier Farstad.

Han takker for all støtte familien har fått etter at Kim Eirik ble meldt savnet torsdag kveld. Familien kan ikke fatte hva som kan ligge bak drapet.

Overrasket

- Vi har det fryktelig tøft nå. Situasjonen vår er helt ubeskrivelig, jeg har ikke ord. Vi ønsker å takke alle som har deltatt i leteaksjonen etter gutten vår. Det er snakk om 3-400 mennesker, det er helt ufattelig. Og den hjelpen vi får nå helt fenomenal, sier onkelen i et intervju med TV 2 i kveld.

Familien er overrasket over stedet gutten ble funnet, fordi det har vært lett så mye i akkurat det området. Likevel har de vanskelig for å tro at gutten ble flyttet etter at han var drept.

- Det synes helt uvirkelig. Det har vært så mye folk i området hele tiden etter at han forsvant, sier onkelen.

Kim Eiriks pappa var med på deler av letingen.

- Han var rastløs, og visste ikke hva han skulle gjøre. Mora var til stede i området hele tiden, sier onkelen.

Kvinnen deltok i letinga

Den drapssiktede kvinnen deltok ifølge Smøla-lensmannen i leteaksjonen både torsdag kveld og lørdag formiddag. Hun meldte seg frivillig like etter at leteaksjonen hadde startet, og var med på søk fra huset hennes og ned mot sjøen.

– Jeg merket ikke noe spesielt med henne. Hun gikk sammen med broren og pratet om helt hverdagslige ting. Blant annet var hun opptatt av at hun begynte å bli våt på føttene og at hun måtte på toalettet, forteller en mann som lette sammen med kvinnen til Nettavisen.

Tre søsken

Onkelen til Kim Eirik framstiller seksåringen som en sunn og aktiv gutt.

- Han var en artig krabat, veldig aktiv. Han kunne sykle strekningen fra idrettsplassen og hjem tre ganger om dagen. Han var tillitsfull, hjelpsom, og veldig nysgjerrig.

Kim Eirik hadde to brødre på henholdsvis 16 og fem år. I tillegg hadde han en halvsøster.

Forholdet mellom Kim Eiriks familie og kvinnen som nå er siktet for forsettlig drap, beskriver onkelen som et vanlig naboforhold. Det var ikke vanlig at Kim Eirik gikk til huset hennes. Avtalen om at Kim Eirik skulle få et kråkeegg hvis han kom hjem til kvinnen klokka 19 gjaldt onsdag, ikke torsdag, da gutten forsvant.

Synske personer

Onkelen sier at familien har fått flere titalls tips fra synske personer i inn- og utland etter at Kim Eiriks forsvinning ble kjent. Faren kontaktet selv en synsk person fra Nord-Finland, som ga en historie som skal ha vært skremmende nær sannheten.

- Familien har villet prøve alt i en slik situasjon, men tipsflommen har ikke hjulpet. Den har snarere forvirret, sier onkelen om tipsene fra synske personer..

HENTES:</B> Her hentes Kim Eirik Salmela Farstad (6) ut fra skogholtet der han ble funnet drept i natt.