Den britiske journalisten Dom Phillips forsvant i et av de mest avsidesliggened delene av Amazonas den 5. juni, bare dager etter at han hadde mottatt flere trusler.
Phillips er mangeårig bidragsyter til den britiske avisa The Guardian, hvor han hovedsakelig har rapportert fra Brasil. 57-åringen reiste sammen med Bruno Araújo Pereira, som jobber med å beskytte Brasils stammer som lever isolert fra resten av samfunnet.
Det var mot slutten av reisen at de to forsvant. De skal ha jobbet med et bokprosjekt om bærekraftig utvikling av området, skriver The Guardian.
Philips og Pereira var på vei for å intervjue urfolk i området Vale do Javari, da båten de skulle komme i ikke dukket opp som planlagt.

Sporløst forsvunnet i jungelen
Søndag sier svigermora og kona Alessandra Sampaio at de har mistet alt håp om å finne Phillips og reisefølget i live, ifølge avisa.
- De er ikke lenger her med oss, skriver svigermora på Instagram.
- De er gjenforent med sjelene til alle andre som har viet livet sitt til å beskytte regnskogen og de innfødte.
Truet av flere
Pereira har i lang tid mottatt trusler fra bedrifter som driver med tømmerhogst og gruvearbeid i regnskogen, og som ønsker å ekspandere arbeidet til områder hvor de uberørte stammene holder til.
De savnede ble sist sett forrige uke i Javari-regionen i Amazonas - en stor region med elver og regnskog nær grensa til Peru.
Torsdag kom politiet i Amazonas ut med en melding om at det er funnet en båt med spor av blod i søket etter Phillips og Pereira.
En mann som er mistenkt for å være involvert i forsvinningen, Amarildo da Costa de Oliveira, skal være pågrepet. Vitner sier han fulgte etter båten til Philips og Pereira, og det er funnet blod på en presenning i båten hans, skriver The Guardian.

Undersøkte grav
Natt til lørdag kom myndighetene i Brasil ut med en ny melding. Her annonserte de at de undersøker mulige levninger og en mulig grav i et området der Phillips og Pereira forsvant.
Regjeringen til president Jair Bolsonaro har blitt beskyldt for å ha ventet for lenge med letingen etter de to.
Etter et stadig sterkere press fra mediene, menneskerettighetsgrupper og personligheter som fotballegenden Pelé og musikeren Caetano Veloso, ble leteaksjonen tilsynelatende intensivert noe inn mot helga.