Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Familien truet oss

Rahila og Ahmad kjempet for kjærligheten. I april ble paret separert med underskrifter som kan være falske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rahila (20) og Ahmad (21) skal ha blitt separert for en drøy måned siden, etter et snaut års ekteskap. Ifølge Folkeregistret ble paret formelt separert 25. april i år. De to siste månedene skal Rahila ha blitt tvunget til å bo sammen med foreldrene sine.

Etter det Ahmad har fortalt til Dagbladet, er det verken han eller Rahila som har undertegnet separasjonspapirene.

Dette kan bety at Oslo-politiet står overfor en dokumentfalsk-sak i tillegg til en mulig drapssak. Ifølge politikilder vil det være naturlig for etterforskerne å undersøke separasjonspapirene nærmere. Dette vil trolig skje først over helga.

-  Jeg var så glad i Rahila. Hun var den aller koseligste jenta jeg har kjent. Hun hadde et rent hjerte, og sa aldri noe stygt om noen, forteller Ahmad.

-  Familien hennes truet oss, og sa de skulle drepe oss sammen, hevder Ahmad.

Møttes i 2003

Rahila og Amhmad møtte hverandre på en videregående skole i Oslo i 2003. Hun gikk i parallellklassen hans, og de ble fort interessert i hverandre. Men allerede fra starten var forholdet problematisk. Hun skulle nemlig giftes bort.

-  Da vi ble kjærester, fortalte Rahila meg at hun egentlig skulle giftes bort til en venn av familien, men at hun ikke ville det. Da jeg spurte henne hva hun hadde sagt hvis jeg hadde spurt om det samme, så sa hun «ja» med en gang, forteller Ahmad.

Ahmad forteller videre at han og mannen som Rahila skulle giftes bort med, møttes for å diskutere saken. Ahmad fortalte ham at hun ikke ville gifte seg med ham, men mannen ville fortsatt gifte seg med henne. Mannen reiste imidlertid til England for å studere, og planen var at de skulle gifte seg når han kom hjem.

-  Kunne bli farlig

I januar i fjor giftet Ahmad og Rahila seg i all hemmelighet hos byfogden i Oslo, og holdt ekteskapet skjult i flere måneder.

-  Da vi giftet oss hos byfogden, sa Rahila at dette var alvorlig. Dette kunne bli farlig, forteller Ahmad.

De ville gifte seg også på muslimsk vis, men foreldrene til Rahila skal ha vært sterkt imot ekteskapet. Da la de to en plan om å rømme til Canada for å gjennomføre en muslimsk seremoni. Ahmad skaffet kona pass og flybilletter.

-  Vi prøvde alt. «Hva gjør vi hvis vi ikke kan gifte oss», spurte jeg henne. «Vi rømmer», svarte hun. Vi var enig om det begge to, sier Ahmad.

Da planene ble kjent, fikk de ifølge Ahmad lov til å gifte seg i Norge i en muslimsk seremoni.

-  Foreldrene til Rahila anerkjente ikke deres forhold av den grunn, de gjorde det for å redde familiens ære, forteller Ahmads talsmann Michael Lindstrøm.

Etter at de var blitt gift, bodde de to hos Ahmads foreldre. Der bodde de sammen i halvannet år. Truslene skal imidlertid ha fortsatt.

-  Tvunget til å flytte

Både Ahmad og Rahila forsøkte likevel å stable et normalt liv på beina. Hun konverterte til ahmedyyia. Til vanlig jobbet hun på et sykehjem og skulle ta hjelpepleiereksamen i Oslo.

De likte å dra på kino, de turte ikke å dra så mye ut på grunn av alle truslene de hadde mottatt.

-  Vi dro ofte på kino sammen, men Rahila var ikke så glad i å dra på restauranter og sånn. Jeg er glad i å kjøre bil, og da jeg spurte henne om hun ville være med ut på en kjøretur, sa hun alltid ja. Men hvis jeg spurte om vi kanskje også skulle gå ut av bilen, sa hun at hun bare ville kjøre, sier Ahmad med et smil.

De var også ofte på besøk hos venninner av Rahila fra skolen.

-  En kamerat av meg var også ofte med oss på kino, så det ble litt mer selskap.

De to siste månedene bodde ikke Rahila hos Ahmad. Foreldrene hennes skal ha tvunget henne til å bli hjemme hos dem. Ahmad mener også at familien hennes skal ha tvunget henne til å skrive under på separasjonspapirer.

-  Enten ble hun tvunget, eller så skrev noen under for henne. Hun hadde det mye bedre hjemme hos meg, og det vet jeg hun var enig i, sier Ahmad.

Ifølge pakistansk politi skal dødsårsaken være en trafikkulykke. Rahila og en annen person skal ha vært i bilen da de kjørte utfor veien og havnet i vannet. Rahila omkom, mens den andre personen skal ha kommet fra ulykken med lettere skader.

På en pressekonferanse i går opplyste politiet at de etterforsker saken og at de har bedt pakistansk politi om å se nærmere på den.

Sendes hjem til Norge

Ahmad stoler ikke på at pakistansk politi vil oppklare dødsfallet. Han krever nå at kona sendes hjem til Norge. Han vil at hun skal gravlegges her. Ifølge Ahmed skal hun allerede være gravlagt i Pakistans etter muslimsk skikk.

-  Jeg vil ha henne hjem, slik at hun kan bli obdusert og dødsårsaken blir kjent, sier Ahmad. Og han er sterk.

-  Når jeg kjempet i et år for å få lov til å gifte meg med henne, klarer jeg å kjempe for dette og.

Han ønsker nå å få i gang en egen etterforskning i Pakistan.

Ahmads talsmann Michael Lindstrøm sier at de nå krever at liket utleveres til Norge og at det utføres obduksjon.

-  Dette er et av de mest belastede områdene i Pakistan, sier Lindstrøm til Dagbladet. Han frykter at pakistansk politi ikke vil oppklare saken på grunn av korrupsjonen og kriminaliteten som hersker her. Ahmad selv har ikke lov til å reise ut av landet på grunn av etterforskningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!