Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familien var bekymret for mannens raserianfall

Familiene til både offeret (39) og den drapssiktede ektemannen (47) i Libanon er i sjokk etter drapet, ifølge Den libanesiske forening.

- KNIVDREPT: Politiet mener kvinnen (39) ble knivdrept av sin psykisk syke ektemann (47). I dag ble han varetektsfengslet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
- KNIVDREPT: Politiet mener kvinnen (39) ble knivdrept av sin psykisk syke ektemann (47). I dag ble han varetektsfengslet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble den 47 år gamle tobarnsfaren, som er siktet for å ha knivdrept sin kone (39) i deres leilighet i Edvard Griegs Allé på Torshov i Oslo mandag morgen, ble varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett i går.

Ekteparet er opprinnelig fra Libanon.

Siktede er for tiden innlagt på Dikemark psykiatrisk sykehus. Politiet frykter mannen, på grunn av sin sykdom og at han den siste tida ikke har tatt sin medisin, kan begå nye straffbare handlinger dersom han løslates.

Familiene i sjokk Zaynab Ataya i Den libanesiske forening var til stede under fengslingsmøtet i går. Foreningen har engasjert seg i drapssaken, mest med tanke på hva som vil skje med ekteparets to barn.

- Vi ble kontaktet tidlig i saken, og etter at vi fant ut hvem dette er snakk om, har vi vært i kontakt med familiene til begge parter. Vi ønsker å bistå begge familiene så godt vi kan, sier Ataya til Dagbladet.

Hun sier at både offerets og siktedes familier er i sjokk etter nyheten, men samtidig har de fryktet at noe kunne skje.

- Han har vært syk lenge og de var bekymret for mannens raserianfall og hva som kunne skje, sier hun.

- Innesluttet Offerets familie håper å kunne få oversendt liket så fort som mulig til Libanon, slik at hun kan begraves.

- Vi jobber også med mulighetene om hvem som kan ta seg av barna. Om familien i Libanon kan ta seg av de i fremtiden, sier Ataya, som beklager det som har skjedd.

Siktede beskrives som en innesluttet, stille og beskjeden mann. Han deltok i møter i foreningen, men sa sjelden noe som helst.

- Knivdrept I retten i går fremsto mannen svært reservert og ønsket ikke svare på om han ønsket å forklare seg i retten eller ønsket å svare på spørsmål.

Politiet mener 47-åringen knivdrepte kona (39) like etter klokka 07.00 mandag morgen. Selv har han i innledende avhør med politiet uttrykt at han ikke vet hva som har skjedd.

I løpet av natta hadde på Legevakta og politiet mottatt telefoner fra ekteparet.

• Like over midnatt ringte kvinnen og var bekymra for mannens helse fordi han ikke hadde tatt sine medisiner. Kvinnen ga ikke uttrykk for at hun følte seg truet.

• Litt senere ringte ektemannen til Oslo-politiet, men operatøren hadde problemer med å forstå hva som ble sagt.

• Morgenen etterpå ringte Legevakta familien opp igjen for å følge opp familien var kvelden før. Da tok et barn på åtte år telefonen og sa at moren var skadet.

Deretter ble det slått drapsalarm.

BISTÅR FAMILIENE: Zaynab Ataya og Nazih Salame i Den libanesiske forening i Norge er i kontakt med både offerets og siktedes familier i Libanon. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
BISTÅR FAMILIENE: Zaynab Ataya og Nazih Salame i Den libanesiske forening i Norge er i kontakt med både offerets og siktedes familier i Libanon. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media