- Familien vår er knust

Det britiske ekteparet Ron og Diane Hughes var blant de fire som omkom da to helikoptre kolliderte ved den australske byen Gold Coast, på mandag.

OMKOM: Britiske Ron og Diane Hughes omkom da to helikoptere kolliderte i Australia på mandag. Foto: NTB/Shutterstock
OMKOM: Britiske Ron og Diane Hughes omkom da to helikoptere kolliderte i Australia på mandag. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Fire personer døde og tre andre ble kritisk skadet, da to helikoptre kolliderte med hverandre, nær den australske byen Gold Coast på mandag. Nå har navnet på de to britiske ofrene blitt frigjort.

- Familien vår er knust

Diane Hughes (57) og hennes 65-år gamle ektemann Ron var blant de fire som døde i ulykken. Ekteparet giftet seg i fjor og var på ferietur i Australia for å besøke Rons datter, Jane Manns.

Manns har siden kommet med en uttalelse til australske 7NEWS:

- Familien vår er helt knust. Vi prøver fortsatt å kontakte venner og familie, for å gi dem beskjed om hva som har skjedd.

Traff førerkabinen

FIRE DØDE: Fire personer omkom og tre ble kritisk skadet, da to helikoptre kolliderte i Australia på mandag. Foto: EPA / NTB
FIRE DØDE: Fire personer omkom og tre ble kritisk skadet, da to helikoptre kolliderte i Australia på mandag. Foto: EPA / NTB Vis mer

Australske myndigheter forteller at ulykken intraff i det et av helikopterne tok av fra en sandbanke, for så å bli truffet av det andre helikopteret, som var i ferd med å lande.

Alle de drepte og kritisk skadde befant seg om bord helikopteret som var i ferd med å ta av, som kræsjet i løpet av sekunder, etter at rotoren traff det andre helikopterets førerkabin

Australsk politi har fortalt at de andre ofrene inkluderte den 40 år gamle piloten og en 36 år gammel kvinne fra nabostaten New South Wales.

To barn kritisk skadd

Tre andre personer i det styrtede helikopteret ble kritisk skadet under ulykken, blant dem var to barn. En av dem skal være sønnen til den 36 år gamle kvinnen, som fremdeles er innlagt på sykehuset med kritiske skader.

13 andre personer med lettere skader skal også ha vært behandlet av ambulansetjenesten etter ulykken.

- Utrolig at ikke flere omkom

Det andre helikopteret klarte å lande ved en sandbanke etter kollisjonen, til tross for skadene. De seks pasasjerene fikk bare mindre skader.

Flysikkerhetssjef Angus Mitchell beskriver dette som «en bemerkelsesverdig prestasjon»:

- Vi er utrolig heldige at flere ikke omkom i ulykken, når man tenker på at helikopteret fikk store skader rundt førerkabinen.

Havarikommisjonen har varslet en foreløpig rapport innen seks til åtte uker og ber folk som har sett sammenstøtet eller observert deler av helikoptrenes flytur, om å melde seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer