- Familien vekket meg og sa jeg måtte komme og se

Viltnemnda opplyser om at en liten nise er forlatt av foreldrene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jonas Otto Jensen ble vekket i dag tidlig til at en «babydelfin» svømte rundt i ei bukt ved Hankøsundet i Fredrikstad.

Han er ute på båttur, og ble vekket av familien som sa han måtte komme opp å se på delfinen. Dagbladet får opplyst av Viltnemnda at det mest sannsynlig er tale om en nise, som ligger og vaker innerst i ei vik ved ferjeleiet i Vikane.

- Jeg lå og sov, og da vekket familien meg og sa jeg måtte komme og se. Da jeg kom ned til sjøen, så jeg babydelfinen svømme rundt helt nærme land. Det var jo rart å se en delfin i Norge, sier Jensen, som hørte fra andre skuelystne at de muligens trodde delfinen lette etter mat i strandkanten.

- Sliter Da Jonas tipset Dagbladet i formiddag, svømte fortsatt den lille nisen rundt i bukta.

- Det ser ut som den sliter litt, men noen sa her at den leter etter mat, sier Jonas, som forteller at familien er usikre på om den er frisk.

Alene Viltnemnda sier til Dagbladet at de er i kontakt med politiet og Kystoppsynet. Han opplyser om at det muligens er en nise, og ikke en delfin. Det ble iverksatt en redningsaksjon av folk som kom på stedet klokka 8 i dag tidlig, men Viltnemnda er usikre på om nisen trenger hjelp.

- Hvis den forblir alene på grunna der, så dør den. Hvor mora er, det vet jeg ikke. Kanskje hun er påkjørt av ferja utenfor her, sier Bjørn Strand, viltsekretær på Ønsøy i Fredrikstad kommune.

Kan bli avlivet Ferjepassasjerer på ferja som går ut fra Vikane i Fredrikstad, skal ha bedt ferja stoppe for å ta bilder av nisen. Flere på stedet skal ha prøvd å hjelpe niseungen ut på dypere vann, men den søkte varmt vann på grunna kort tid etter igjen.

- Alle synes synd på den, men jeg kan ikke si at der synd på den før vi vet at den lider. Det virker som at den er i god form, men den vil inn på grunna for å finne varmt vann, sier Strand, som var på stedet tidligere i dag for å se til nisen.

- Det kan være mora kommer og henter den igjen i kveld, når det er mindre folk rundt den, sier Strand. Hvis den da fortsatt er alene og ikke er i god form, vil den bli avlivet.

EN NISE: Jonas Otto Jensen ble våkna av familien fordi han måtte se «babydelfinen» som lå og svømte helt inne på grunna i ei bukt. Viltnemnda opplyser om at det mest sannsynlig er en nise. Foto: Jonas Otto Jensen
EN NISE: Jonas Otto Jensen ble våkna av familien fordi han måtte se «babydelfinen» som lå og svømte helt inne på grunna i ei bukt. Viltnemnda opplyser om at det mest sannsynlig er en nise. Foto: Jonas Otto Jensen Vis mer