Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien «ventet på dommedag» - funnet etter ni år

Da eldstemann i søskenflokken rømte, ble den oppsiktsvekkende hemmeligheten avslørt.

Politiet i den nederlandske byen Ruinerwold har nylig gjort et funn som har vakt stor oppmerksomhet i landet. På en avsidesliggende gård i den nordlige provinsen Drenthe, skjulte det seg en hemmelighet.

Her bodde tilsynelatende en 58 år gammel mann alene, men etter at en bekymringsmelding dukket opp, besluttet politiet å undersøke stedet.

Det viste seg at det ikke ble drevet mye gårdsaktivitet der, heller dommedagsforberedelser, melder RTV Drenthe.

- Desorientert

Det var da den eldste gutten i søskenflokken plutselig skal ha dukket opp på en lokal bar i Ruinerwold, at varsellampene begynte å blinke.

Han skal ha blitt observert i baren bestille fem øl, rufsete og desorientert, ifølge vitner RTV Drenthe har snakket med.

- Jeg kom i dialog meg ham. Han sa han hadde rømt hjemmefra og trengte hjelp, sier bareieren Chris Westerbeek til kanalen.

- Deretter ringte vi politiet, legger han til.

Westerbeek forteller til RTV at gutten skal ha hatt langt hår, møkkete skjegg og gamle klær på seg. Han skal også ha sagt at han aldri hadde gått på skole, ifølge bareieren.

BYGNING KOLLAPSER: Et hotell som var under oppussing i New Orleans, raste plutselig sammen mens det pågikk arbeid i bygningen. Video: Michael Dalle Vis mer

Rykket ut til gården

- Han sa han hadde brødre og søstre på gården, og at han ville få en slutt på måten de levde på, sier Westerbeek.

25-åringen skal ha opplyst at han og familien hadde tilbrakt de siste ni årene under de nevnte omstendighetene. Ifølge lokale medier skal de ha ventet på dommedag.

Etter at politiet hadde mottatt meldingen, rykket de ut til den avsidesliggende gården for å foreta undersøkelser.

Der skal de ha oppdaget en skjult trapp bak et skap, som ledet ned til kjelleren der resten av familien var innlosjert, skriver BBC.

Området rundt gården ble så sperret av.

AVSIDESLIGGENDE: Ingen skal ha hatt særlig informasjon om den avsidesliggende gården, eller hvem som bodde der, sier en nabo til Telegraaf. Foto: Piroschka van de Wouw / Reuters / NTB scanpix
AVSIDESLIGGENDE: Ingen skal ha hatt særlig informasjon om den avsidesliggende gården, eller hvem som bodde der, sier en nabo til Telegraaf. Foto: Piroschka van de Wouw / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Pågrepet

Politiet i Drenthe har bekreftet at en 58 år gammel mann er pågrepet etter hendelsen, og nå er under etterforskning. Han skal ikke ha vært villig til å samarbeide med politiet, ifølge BBC.

Det er foreløpig ikke bekreftet hvor lenge familien skal ha oppholdt seg i kjelleren, eller hva som har skjedd med moren deres. Det skal også være uavklart hvilken rolle den 58 år gamle mannen har i saken.

- Så vidt jeg vet, døde moren før de kom dit, sier ordfører Roger de Groot videre, ifølge Reuters.

En nabo sier til Telegraaf at han bare har sett én mann på området før og ingen barn eller ungdom. Den lokale postmannen sier til Algemeen Dagblad at han aldri har levert post der.

- Noe som er litt rart, når jeg kommer til å tenke på det, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media