Familien: Vi har ikke mulighet til å framskaffe beløpet gisseltakerne krever

- Veksler mellom håp og fortvilelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til nordmannen som er tatt til fange av IS, sier de ikke har mulighet til å framskaffe det enorme beløpet gisseltakerne krever.

«Vår sønn og min bror er kidnappet og har blitt holdt som gissel i Syria siden januar . Vi har i denne vanskelige tiden vekslet mellom håp om en løsning og dyp fortvilelse. Vi håper fremdeles på at norske myndigheters konstruktive arbeide skal resultere i en frigivelse», sier familien i en uttalelse som torsdag ble videreformidlet av Utenriksdepartementet.

«Selv har vi ingen mulighet til å fremskaffe det enorme beløpet som gisseltakerne krever. Vi kan kun appellere til gisseltakerne om å sette vår sønn og bror fri» sier familien.

Familien ønsker ikke kontakt med pressen: «Dette er en svært vanskelig tid for oss, og vi ønsker ikke kontakt med mediene i den kommende perioden. Vi ber om at dette respekteres.

I går kveld ble det publisert et bilde av norske Ole Johan Grimsgaard-Ofstad (48) i en ny utgave av magasinet Dabiq som er et talerør for IS-propaganda.

Statsminister Erna Solberg belreftet at en nordmann er tatt til fange i Syria, og at «alt tyder på at det er IS som står bak».

Solberg opplyste at norske myndigheter i slutten av januar ble gjort kjent med den mulige kidnappingen.

Saken oppdateres

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram