Familien vil gå til sak

Familien til Benedicte vil gå til retten etter VG-oppslaget om at Benedicte kan ha hatt spillegjeld. - Ren løgn og spekulasjon, sier tanten Sidsel Grasli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien og de pårørende til den savnede Benedicte Maxwell Iversen (28) er sjokkerte og rasende etter oppslaget i dagens VG. Politiet gjennomgår Benedictes privatøkonomi, og i avisartikkelen stilles det spørsmål om Benedicte kan ha lånt penger på det svarte pengemarkedet eller om hun kan ha vært i kontakt med illegale spilleklubber i Oslo. Anonyme studievenner av Benedicte i Trondheim hevder at den savnede jenta var fascinert av poker.

- Ren spekulasjon

- Vi mener at det er riktig å lage en økonomisk profil, det er rutinemessig utsjekking. At noen tar ut den biten og spiller på det - jeg finner ikke ord. Vi vet hva politiet til enhver tid arbeider med, og det kan være helt andre ting enn pressen skriver. Det er ikke noen holdepunkter for dette, det er sverting som ikke har rot i virkeligheten, sier Benedictes tante Sidsel Grasli til Dagbladet.no.

Familien har nær kontakt med politiet under etterforskningen. De er kjent med og enig i at alle forhold rundt Benedicte skal etterforskes.

- Jeg reagerer forferdelig sterkt. Mens jeg snakker med deg, har jeg studievenner fra Trondheim på tråden. Dette kjenner ingen noe til, de tar fullstendig avstand fra det. Ingen kjenner Benedicte på denne måten. En savnet person har krav på personvern og å bli beskyttet, man er ikke fritt vilt. Dette er graverende, det er trakassering, sier hun.

Vil forfølge saken

Benedictes mamma reagerer sterkt på oppslaget. Hun mener at datteren hadde et fjernt forhold til spill og at hun knapt kunne spille vri-åtter.

Nå vil familien gå til rettslige skritt overfor VG.

- Dette tåler vi ikke. Vi vil sette krefter inn på saken, det vil komme et etterspill.

Grasli understreker at familien vil at alle forhold rundt forsvinningen blir endevendt. Nære venner jobber tett sammen med familien for å løse saken. Ingen av disse skal ha sagt noe om at Benedicte kunne ha problemer med pengespill. Derfor er familien helt sikker på at pengespill-teorien ikke holder vann.

- Vi sitter med en totaloversikt over miljøet hennes. Vi har til og med levert en oversikt til politiet. Vi har fått hjelp av nære venner, det er god kommunikasjon hele veien og vi er til enhver tid 30-40 personer som holder på. Vi vil ha alt frem på bordet.

Også politiavdelingssjef Finn Abrahamsen reagerer på oppslaget.

- Dette er skremmende. Man kan ikke basere ting på rykter. VG har iallfall ikke fått høre dette fra meg. Noe av det som står her, er ikke riktig. Journalisten må ta dette på egen kappe, sier han.

VG: - Har allmenn interesse

- Jeg deler ikke disse oppfatningene, men jeg vil beklage at hun opplever det slik. Jeg har stor forståelse for at familien og de nærmeste oppfatter dette som vanskelig, men vi gjør et helt vanlig journalistisk arbeid i denne saken, som vi forsøker å dekke på best mulig måte. Etter vår vurdering er de opplysningene vi trykker av en viss almenn interesse tatt i betraktning den store oppsikt og det engasjement denne saken har vakt, sier VGs ansvarlige redaktør Bernt Olufsen.

- Grasli kaller opplysninger i artikkelen for «ren løgn»?

- Vi driver selvfølgelig ikke og sprer løgner. Det er jo henvist i artikkelen til hvor våre opplysninger stammer fra.

Les hele artikkelen i VG her.