Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familien vil lete etter nordmann

Utenriksdepartementet har gitt 50 000 kroner i støtte til leteaksjonen etter nordmannen Lars Hafskjold i Bolivia. Han har vært savnet siden oktober 1997, melder NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er ikke engang nok til flybillettene. Vi har et budsjett på mellom 250 000 og 300 000 kroner. Nå vet jeg ikke hvordan vi skal komme oss nedover, sier Hafskjolds svoger, Jon Øvrehus.

Planen er i første rekke å få oversikt over Hafskjolds bevegelser før han forsvant, snakke med lokalkjente, myndigheter og militære og finne ut hvilke konkrete planer han hadde.

Ville finne indianere

Da Lars Hafskjold forsvant var han på vei inn i regnskogen i Bolivia for å lete etter en indianerstamme som har vært forsvunnet siden 1920-åra.

- Siste sikre livstegn var 29. oktober, da Lars tok ut penger i en bank i Peru. Vi vet ikke hva som er skjedd etter det. Han kan ha funnet indianerstammen og blitt tatt til fange av dem. Det finnes også geriljaorganisasjoner i området, i tillegg til lykkejegere og gullgravere, forteller Øvrehus.

Indianere og de som arbeidet sammen med Hafskjold mener han er i live, men fanget.

Faren reiser

Lars Hafskjold kommer fra Lier i Buskerud. Han er gartner, og de siste fem åra har han vært bistandsarbeider i Bolivia for den amerikanske organisasjonen Conservation International.

Hafskjolds 70 år gamle far er med i gruppen som vil reise til Sør-Amerika.

- Vi skal skaffe pengene, selv om vi må ta opp lån. Vi kan ikke utsette det lenger, snart kommer regntiden og alle spor forsvinner, sier han.

UD-kritikk

Øvrehus syns det tok lang tid før Utenriksdepartementet kom på banen.

- Vi meldte Lars savnet i februar/mars, og føler at vi har dratt lasset selv. Det første møtet vi hadde med UD var 1. juli. Etter det har ting utviklet seg, men det har vært tungt, mener han.

Pressetalskvinne Hanne-Marie Kaarstad i Utenriksdepartementet avviser kritikken.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!