Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familien visste ingenting

Politiet tror ikke familien har kjent til 55-åringens angivelig skjulte side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKI/BERGEN (Dagbladet.no): De siste dagene er både familie, kolleger og venner av den siktede 55-åringen blitt avhørt av politiet i Lommemann-saken.

Politiet tror ikke familien har kjent til 55-åringens skjulte side.

- Det er ingenting fra avhørene så langt som tyder på at de kjente til hans virksomhet, sier etterforskningsleder Håvard Aksnes i Kripos.

- Noen må ha visst

Det ble erklært lukkede dører under fengslingsmøtet i Follo tingrett klokka 12.30 i dag.

Den siktede 55-åringen valgte å ikke forklare seg for retten, og erkjente heller ikke straffskyld.

Politiet tror heller ikke den antatte Lommemannen har vært del av et større og omfattende pedofilinettverk. Likevel er hans DNA-profil videreformidlet til politi i Europa via Interpol. Også amerikansk politi sitter nå på DNA-profilen til det som kan være norgeshistoriens verste serie-sedelighetsforbryter.

- I dag er det ingenting som tyder på at den siktede er en del av noe større nettverk, sier Håvard Aksnes.

MØTTE PRESSEN: Etterforskningsleder Håvard Aksnes i Kripos sier han ikke tror den antatte Lommeannens familie kjente til den mørke hemmeligheten. MMS-foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD
MØTTE PRESSEN: Etterforskningsleder Håvard Aksnes i Kripos sier han ikke tror den antatte Lommeannens familie kjente til den mørke hemmeligheten. MMS-foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD Vis mer

Likevel mener politiet at noen må ha visst om mannens tilbøyeligheter. Dersom det viser seg at Lommemannen og bandasjemannen er den samme, slik politiet tror, kan han ha forgrepet seg på unggutter over hele Sør-Norge i over 30 år.

- Vi tror mens Lommemannen var aktiv så hadde han kontakt med et miljø, men hvem dette er vet vi ikke, sier Aksnes.

- Familien er knust

Den Lommemannen-siktede 55-åringens bror har vært en av Bergens-områdets mest profilerte politiledere.

I et intervju med Dagbladet.no har han fortalt at familien er helt knust etter pågripelsen.

- Det var noe jeg aldri hadde trodd, sa han.

Han fortalte at familien er hardt rammet etter pågripelsen.

- Jeg har ikke gjort noe galt. Min familie har ikke gjort noe galt. Hans familie har ikke gjort noe galt. Men tilfeldigvis så er det min bror. Det er en tragedie for vår familie, det er en tragedie for hans familie, det er en tragedie for alle. Ingen hadde drømt om dette, forteller han.

image: - Familien visste ingenting

Dukket opp under ransakingen

Broren har kommet i søkelyset blant annet fordi han dukket opp ved brorens bolig under ransakingen, etter at han ble pågrepet mistenkt for overgrep mot unge gutter i 1999.

Den gang dro han dit fordi han ble oppringt av sin svigerinne, den siktede 55-åringens daværende kone.

- Jeg var der ikke som politimann, men dro dit for å ta meg av familien. De var fullstendig knust, fullstendig knust. Jeg måtte ta meg av min svigerinne og hennes to barn, sier han.

På spørsmål om han kan ha brukt sin stilling slik at etterforskningen ble henlagt i 1999, svarte broren slik overfor Dagbladet.no.

- Jeg er ikke politimann nå. Jeg veit pokker meg så godt hva jeg skal gjøre, og det skulle bare mangle.

- Hadde jeg sittet som etterforskningsleder, som jeg har gjort massevis av ganger, og en kollega hadde kommet og forsøkt å påvirke fordi det gjaldt hans familie, så hadde jeg bedt ham å reise og ryke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media