ENIGHET: Myndighetene i Nord- og Sør-Korea er enige om gjenforening av familier som har vært splittet siden Korea-krigen på begynnelsen av 1950-tallet. Foto: Yonhap / Reuters / NTB scanpix Foto: REUTERS/Unification Ministry/Yonhap/NTB Scanpix
ENIGHET: Myndighetene i Nord- og Sør-Korea er enige om gjenforening av familier som har vært splittet siden Korea-krigen på begynnelsen av 1950-tallet. Foto: Yonhap / Reuters / NTB scanpix Foto: REUTERS/Unification Ministry/Yonhap/NTB ScanpixVis mer

Familiene ble skilt under Korea-krigen. Nå får de møte hverandre igjen i noen dager

Nord- og Sør-Korea enige om familiegjenforening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord- og Sør-Korea er enige om at et utvalg familier som har vært splittet siden Korea-krigen på begynnelsen av 1950-tallet skal få møte hverandre igjen noen dager i oktober.

Gjenforeningen vil skje mellom 20. og 26. oktober i Kumgang-fjellene i Nord-Korea, ikke langt fra grensen. Samtalene om gjenforeningen kom i gang for 14 dager siden som en del av avtalen etter kriseforhandlinger på grensa mellom de to landene.

Det er Røde Kors som har klart å forhandle fram avtalen som gjelder 100 familier fra begge sider av grensen. Millioner av mennesker kom fra hverandre under Korea-krigen, som varte fra 1950 til 1953.

Sist gang de to naboenes myndigheter arrangerte møter mellom familiemedlemmer som ikke har sett hverandre på 60 år, var i februar 2014. Det har vært 18 gjenforeningsmøter mellom familiemedlemmer fra nord og sør siden 1985.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram