Familiene skal behandle ebola-pasienter hjemme

- Det er virkelig siste utvei.

BEHANDLING HJEMME:  En jente fyller opp bøtta med klorløsning for deisinfisering i Monrovia i Liberia. Fredag godkjente myndighetene planer om å la familiene behandle ebola-pasienter hjemme. Foto:AP Photo/Jerome Delay/NTB Scanpix
BEHANDLING HJEMME: En jente fyller opp bøtta med klorløsning for deisinfisering i Monrovia i Liberia. Fredag godkjente myndighetene planer om å la familiene behandle ebola-pasienter hjemme. Foto:AP Photo/Jerome Delay/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Internasjonale og nasjonale helsemyndigheter i Liberia godkjente fredag planer om å hjelpe familier med å behandle ebola-pasienter i sine egne hjem, skriver New York Times.

Årsaken er sprengt kapasitet ved behandlingssentrene, og at det er vanskelig å skaffe nok sengeplasser for å ta imot det stadig økende antallet smittede.

Myndighetene opplyser at de vil begynne å dele ut smertestillende, salt-sukker-løsninger for å unngå dehydrering og hansker til hjem i de ebola-rammede områdene i Sierra Leone.

- Det er som å innrømme nederlag. Det er nå blitt nasjonal politikk at vi skal ta oss av disse personene hjemme, sier Peter H. Kilmarz i CDC (Centers for Disease Control and Prevention) til New York Times.

Men han legger til at dette er et spørsmål om behov og kapasitet.

- Det er hundrevis av ebola-pasienter vi ikke får brakt til helsesentrene, sier han.

- En gråsone Et slikt behandlingsopplegg er åpenbart risikofylt, både for den rammede og for familien som skal behandle pasienten. Selv helsepersonell som er opplært til å behandle ebola-pasienter og har beskyttelsesdrakter har blitt smittet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer