LIVE TV: Milliardærkona Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen. Torsdag frigjorde politiet nye videobilder. Dette er siste nytt i saken. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Familiens budskap: - Ønsker bedre kontakt med de antatte kidnapperne

Familien til savnede Anne-Elisabeth Hagen kom i kveld med ny appell. Samtidig sier politiet at de har en hypotese om at savnede kan ha blitt bedøvet.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor. Store ressurser er satt inn i etterforskningen. Likevel er status den samme som den var for snart elleve uker siden: Hagen er sporløst forsvunnet.

I kveldens Åsted Norge på TV 2 henvender familien seg gjennom sin bistandsadvokat, Svein Holden, til personene de tror holder 68-åringen fanget, og ber om å få se Anne-Elisabeth i live.

- For familien er det naturligvis en ting som er overordnet alt annet. Det er at familien ønsker å få Anne-Elisabeth hjem i godt behold så raskt som overhodet mulig, forteller bistandsadvokaten til TV 2.

FORSVANT: Milliardærkona Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen. Dette vet vi. Video: Bones, Rydning, Storrusten. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

- Ønsker kontakt

Han forteller at familien ønsker å komme i bedre kontakt med dem som har Anne-Elisabeth.

- Nå har det gått over ti uker fra hun ble bortført og familien har ikke fått et eneste livstegn fra henne etter det. Det er klart at det setter sine spor. Det er utmattende å leve i en så uviss situasjon over så lang tid, sier Holden på vegne av familien til Anne-Elisabeth.

750 tips

Etterforskningsleder Tommy Brøske forteller til TV 2 at politiet fortsatt trenger tips i saken, både rundt ekteparets eiendom, rundt Futurumbygget i Lørenskog, og informasjon om hvor savnede kan holdes skjult.

- Omkring 750 tips har kommet inn til politiet siden saken ble offentlig kjent onsdag i forrige uke, forteller Børske.

Han sier at det er stort spenn i hva innholdet i tipsene er, men bekrefter at flere av dem er sjekket og kategorisert som interessante. Disse blir nå etterforsket videre.

Politiet har tidligere også uttalt at det er aktuelt å søke i Langvannet, som ligger like ved ekteparet Hagens bolig. Etter det Dagbladet kjenner til, skal politiet også ha holdt oppsyn på Kvitfjell, der Hagen-paret eier en rekke hytter.

- Kan ha blitt bedøvet

Christian Berge, avsnittsleder i Øst politidistrikt forteller til TV 2 at tidsperspektivet politiet mistenker Anne-Elisabeth ble antatt bortført i er fra ektemannen Tom Hagen dro på jobb til han kom tilbake i 12-tiden den 31. oktober i fjor.

Ektemannen kom hjem til et tomt hus og en skriftlig beskjed med et løsepengekrav og trusler.

Politiet har ikke ønsket å opplyse hvor stort dette løsepengekravet er, men det skal angivelig være på 85 millioner kroner i kryptovaluta.

PREGET: Rolf Arne Letvik (64) er venn og nabo til bortførte Anne-Elisabeth Hagen. Han skjønte fort at noe var galt og er svært fortvilet over at det har gått så lang tid uten en løsning. Video: Jesper Nordahl Finsveen og Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Avsnittslederen sier at politiet nå jobber med flere hypoteser:

- Hun kan ha blitt bortført levende. Hun kan ha blitt bedøvet. Hun kan ha blitt fraktet i bil, hun kan ha blitt båret. Vi holder alle disse mulighetene åpne, sier politioverbetjenten til kanalen.

«Telefonmannen» og «Luemannen»

Torsdag i forrige uke gikk politiet ut og etterlyste tre personer i forbindelse med saken. De tre ble fanget opp av sikkerhetskameraer utenfor milliardær og ektemann Tom Hagens arbeidsplass morgenen hans kone forsvant.

En av personene, en syklist, har meldt seg til politiet og er blitt sjekket ut av saken. To menn gjenstår å identifisere - «telefonmannen» og «luemannen», som ble fanget opp av kameraene ved Futurum-bygget henholdsvis 07.36 og 08.00 31. oktober.

Brøske opplyser til TV 2 mandag kveld at politiet står i samme stilling når det gjelder de to.