Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Familiens direkte beskjed til motparten

Anne-Elisabeth Hagens nærmeste har nylig gjort forsøk på å få kontakt. Nå får de ikke svar.

FORTSATT HÅP: Ett år er gått siden forsvinningen på Lørenskog. Bistandsadvokat Holden forteller at familien vil strekke seg langt for å løse saken. Video: Christian Wedhus. Vis mer

Torsdag 31. oktober har Anne-Elisabeth Hagen vært sporløst forsvunnet i ett år.

Onsdag kunne familiens bistandsadvokat Svein Holden fortelle at familien har gjort flere forsøk på å oppnå kontakt med den antatte motparten i 69-åringens mystiske forsvinning.

Direkte melding

Seinest denne måneden sendte familien en henvendelse til de som hevder å holde Anne-Elisabeth Hagen skjult. Svaret har så langt ikke kommet.

INGEN SVAR: 31. oktober i 2018 forsvant Anne-Elisabeth Hagen fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Vil vi noen gang få vite hva som skjedde med kona til en av Norges rikeste menn? Reporter: Audun Hageskal. Video: Kristoffer Løkås / Lars Eivind Bones Vis mer

Familien håper likevel at den siste meldingen til de mulige gjerningspersonene skal gi et svar på hva som har skjedd med deres kone, mor og bestemor.

På en pressekonferanse onsdag var advokat Holden klar på at familien fortsatt har håp.

- Familien er villig til å strekke seg langt for å få gode svar på hva som har skjedd med Anne-Elisabeth, sa Holden.

Dagbladet får opplyst at familien ser på budskapet på pressekonferansen som en direkte beskjed til den mulige motparten i saken. De går også ut fra at gjerningspersonene får med seg hva som blir sagt på pressekonferansene.

Fikk reaksjon

- Hva som ligger i å strekke seg langt, er noe vi vil komme tilbake til på seinere tidspunkt. Hva vi har bedt om i den siste henvendelsen, kan jeg ikke gå inn på, sier bistandsadvokaten til Dagbladet.

På direkte spørsmål vil han heller ikke svare på om dette kan bety penger.

Både politiet og bistandsadvokatens pressekonferanser har tidligere ført til kontakt fra motparten relativt kort tid etterpå.

Sist gang den antatte motparten ga lyd fra seg var 8. juli i år. Det skjedde helt uten forvarsel etter lengre tids stillhet, og var det foreløpig siste familien hørte.

FORTSATT KONTAKT: Det har vært et krevende år for familien Hagen som er villige til å strekke seg langt for å løse saken. Video: Christian Wehus Vis mer

Meldingen kom bare tolv dager etter at politiet offentlig gikk ut og fortalte at de hadde endret sin hovedhypotese fra bortføring til drap.

Den eneste offentlige kjente kontakten familien hadde med motparten før den tid var 27. januar, om lag to uker etter at saken ble kjent for offentligheten.

Nytt år i uvisshet

Familien håper oppmerksomheten rundt saken nå kan føre til nye svar.

- De er fortsatt svært interessert i å finne ut hva som skjedde med Anne-Elisabeth, og håper videre kommunikasjon med motparten og politiets etterforskning kan bringe det på det rene, sier Holden til Dagbladet

Han brukte også anledningen til å - på vegne av familie og venner - takke for all støtte nå som det er gått ett år.

- For familien er det starten på et nytt år i uvisshet. De vil markere dagen sammen som familie, men alene, sier han om den spesielle merkedagen 31. oktober.

- Bekymrer oss fælt

Advokaten forteller videre at de ser positivt på politiets ambisjon om å løse saken innen året er omme.

- Tidsløpet i seg selv bekymrer oss fælt, men samtidig opplever vi å være i en prosess med motparten, selv om vi gjerne skulle sett at dette gikk raskere. Samtidig registrerer vi at politiet omtaler muligheten for oppklaring av saken med økt optimisme, sier Holden.

Han sier familien har håp for at hun lever «så lenge det ikke er bevis på det motsatte».

- Det har gått lang tid, og vi er kjent med at det øker risikoen for at hun ikke kommer tilbake i live, sier han.

Nekter å kommentere penger

VG opplyste i august at familien har betalt over ti millioner kroner for å få bevis for at kona lever, noe familien aldri har kommentert.

- Om det har vært utbetaling av penger, er noe jeg aldri kommer til å bekrefte eller avkrefte, sier Holden til Dagbladet.

Politiet har siden 31. oktober i fjor etterforsket saken - først i nesten åtte måneder som en bortføring - så som en drapssak.

Den angivelige motparten skal ha kommet med et løsepengekrav på nærmere 90 millioner kroner i kryptovaluta, framsatt via et trusselbrev som ble funnet i Hagen-ekteparets bolig.

Planlagt i et halvt år

I et ferskt intervju med Dagbladet, uttalte politiinspektør Tommy Brøske at viktige spor kan ha gått tapt underveis i etterforskningen. Blant disse er overvåkningsbilder av gjerningspersonene.

Dagbladet kunne også avsløre at politiet har funnet spor av gjerningspersonenes planlegging helt tilbake til i fjor sommer.

Politiet opplyser at de ikke er tilgjengelig for å kommentere Hagen-saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media