Familiens ord om Dereka

I går sendte Derekas familie ut en pressemelding med en siste hilsen til en savnet datter og storesøster. Dereka var deres solstråle og midtpunkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi vil takke alle dere som har gitt oss fantastisk god støtte etter det grusomme som skjedde med vår Dereka natt til lørdag 15. mars. Alle har vi kjent på ukjente følelser og utålelig smerte. Vi vil også takke alle i politiet for deres innsats som har gjort det mulig å finne frem til og pågripe gjerningsmannen.

Dereka var den aller største solstrålen og midtpunktet i vår familie. Hun hadde en sterk vilje og et stort hjerte. Hennes evne til å snakke like godt med alle hun møtte, gjorde at Dereka hadde mange voksne og en stor vennekrets som alle var glade i henne. Hun var omtenksom overfor små og store, som kom tydelig frem blant annet gjennom hennes engasjement for unge dansere. Meget sterk rettferdighetssans og ærlighet var egenskaper vi alle satte stor pris på. Vi var også mange som spent fulgte utviklingen til en helt spesiell jente og så frem til hennes valg i livet. Brutalt og rått ble alt dette tatt fra Dereka og oss. For lillesøster, fettere og kusiner var hun et forbilde og en stor heltinne. De har alle mistet en ledestjerne i sine liv.

Familien har opprettet en stiftelse til Derekas minne, som vil arbeide for å skape trygge fritidstilbud for ungdom i Son/Vestby-området og for å støtte unge, talentfulle dansere.

Med vennlig hilsen

Familien