Skyting i USA:

Familiens vonde beskjed om åtteåringen

Cooper (8) Roberts var en av de rammede etter masseskytingen utenfor Chicago i USA denne uka.

SKUTT: Cooper Roberts fikk en kule i brystet under paraden utenfor Chicago på den amerikanske nasjonaldagen. Foto: Privat
SKUTT: Cooper Roberts fikk en kule i brystet under paraden utenfor Chicago på den amerikanske nasjonaldagen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minst 40 ble skadd og sju personer drept da en person begynte å skyte mot nasjonaldagsparaden i Chicago-forstaden Highland Park. Hundrevis av folk som gikk i paraden, foreldre med barnevogner og barn på sykler, rømte i et forsøk på å redde livet.

Åtte år gamle Cooper Roberts ble skutt i brystet under masseskytingen 4. juli. Tilstanden hans var kritisk, men blir nå beskrevet som alvorlig. Han skal være utenfor livsfare, melder CBS News.

Men det er fortsatt skår i gleden.

Fire dager etter skytingen har Coopers tilstand gått ned til alvorlig og han skal være utenfor livsfare, melder CBS News. Men det er fortsatt flere skår i gleden.

Fredag sier en talsperson for familien, Anthony Loizzi, at Roberts har blitt lam fra livet og ned, som følge av skuddskadene.

Skuddet som traff han i brystet gikk inn i ryggraden hans, og forårsaket lammelsen, ifølge CBS.

Flere av åtteåringens familiemedlemmer ble også skadet mandag, blant annet mora og tvillingbroren.

DREPTE SEKS: En video på sosiale medier viser pågripelsen av den antatte gjerningsmannen etter masseskytingen i Highland Park 4. juli. Video: AP, TIKTOK. Vis mer

I respirator

Roberts fikk også store pusteproblemer etter skuddskadene og ligger fortsatt i respirator.

Han har vært i narkose siden mandag. Nå som det er bekreftet at han vil være lam fra livet og ned, er familien fokusert på å få ham til å puste på egen hånd, slik at de kan fjerne respiratoren.

Anthony Loizzi uttalte seg til CBS torsdag om hele familiens tilstand.

Roberts' tvillingbror, Luke, ble skadet av splinter fra skyteepisoden. Luke har blitt løslatt fra sykehuset og har reist hjem til faren og resten av familien.

Mora skutt to ganger

Coopers mor, Keely Roberts, ble også skutt og alvorlig skadet.

Keely ble skutt to ganger i beinet, og har gjennomgått flere operasjoner de siste dagene.

Familiens talsperson sa at da mora fikk vite at sønnens rygg var skadet, krevde hun å bli utskrevet fra sykehuset hun lå på slik at hun kunne være ved hans side.

- Etter å ha vært gjennom sin andre operasjon, fikk hun nyheter om at Coopers rygg var skadet. Da fortalte hun legene og sykepleierne at de enten skulle skrive henne ut, eller så kom hun til å forlate sykehuset av egen fri vilje, sa Loizzi.

Hun er nå ved sønnens side på Chicago's Comers barnesykehus. Hun vil mest sannsynlig trenge flere operasjoner, ifølge Loizzi.

Roberts ektemann, Jason, var på paraden, men ble ikke skadet.

Coopers og Lukes fire eldre søstre – Payton, Ella, Grace og Emily – deltok ikke i paraden.

Det er opprettet en GoFundMe-side for å hjelpe familien med utgifter.

Navngir mistenkt gjerningsmann

22 år gamle Robert E. Crimo ble etterlyst etter skytingen i Chicago-forstaden Highland Park, der minst seks personer ble drept mandag.

Han var flere timer på frifot, og tungt bevæpnet politi gjennomførte en rekke razziaer i et forsøk på å finne ham. Rett før klokka 02 natt til tirsdag norsk tid ble Crimo pågrepet. Han ble pågrepet i Lake Forest, noen kilometer nord for Highland park, etter en biljakt.

Det er foreløpig uklart hvordan Crimo stiller seg til anklagene.

Myndighetene har også gått offentlig ut med etterlysning av en sølvfarget Honda Fit, som de sier er Crimos bil.

SKUDD: Under 4. juli-paraden i Highland Park i delstaten Illinois, skal flere seks være drept og 26 skadd etter en person skjøt fra seg mot parade-toget. Video: Tiktok @leonarcos11 / Dagbladet TV Vis mer

Politiet: - Planlagt i flere uker

Politiet mener skytingen var planlagt i flere uker, og at den siktede mannen handlet alene.

Det forteller talsperson Christopher Covell i politiet på en pressekonferanse tirsdag kveld norsk tid.

Ifølge Covell ble det skutt mot paraden mer enn 70 ganger, med en rifle siktede hadde kjøpt lovlig.

Covell sier også at siktede var kledd i kvinneklær, noe politiet mener han gjorde for å skjule tatoveringer og kjennetegn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer