STØTTEORDNING: UDI økte i høst støtten til barnefamilier som søkte om assistert retur, men få valgte å søke. Her fra Bjørnebekk asylmottak på Ås.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STØTTEORDNING: UDI økte i høst støtten til barnefamilier som søkte om assistert retur, men få valgte å søke. Her fra Bjørnebekk asylmottak på Ås. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Familier med asylavslag kan få 200 000 til hjemreise, men bare én søkte

Fristen gikk ut ved nyttår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fram til nyttår kunne barnefamilier som søkte assistert retur fra Norge, få inntil 200.000 kroner i støtte. Kun én familie søkte, melder NRK.

Utlendingsdirektoratet (UDI) økte i november den økonomiske støtten med 20.000 kroner ekstra per barn for lengeværende familier som søkte om assistert retur. Fristen gikk ut ved nyttår, og pågangen har vært svært liten.

– Det er vanskelig å vite hva årsaken er, men det er nærliggende å tro at det er vanskeligere å ta avgjørelsen om å returnere når man er en hel familie enn når man er en enkeltperson. Veldig mange har investert mye for å komme til Norge, og det er også mange kostnader forbundet med å reise hjem, sier seksjonssjef Katinka Hartmann i UDI til NRK.

Med den økte støtten kunne en familie med to barn få inntil 200.000 kroner i støtte, pluss betalt hjemreise. Det forutsatte at familien hadde hatt endelig avslag på asylsøknaden i mer enn to år.

Ordningen med assistert retur innebærer at UDI betaler flybilletten og gir familien et kontantbeløp. (©NTB)