Familier med asylavslag kan få 200 000 til hjemreise, men bare én søkte

Fristen gikk ut ved nyttår.

STØTTEORDNING: UDI økte i høst støtten til barnefamilier som søkte om assistert retur, men få valgte å søke. Her fra Bjørnebekk asylmottak på Ås.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STØTTEORDNING: UDI økte i høst støtten til barnefamilier som søkte om assistert retur, men få valgte å søke. Her fra Bjørnebekk asylmottak på Ås. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fram til nyttår kunne barnefamilier som søkte assistert retur fra Norge, få inntil 200.000 kroner i støtte. Kun én familie søkte, melder NRK.

Utlendingsdirektoratet (UDI) økte i november den økonomiske støtten med 20.000 kroner ekstra per barn for lengeværende familier som søkte om assistert retur. Fristen gikk ut ved nyttår, og pågangen har vært svært liten.

– Det er vanskelig å vite hva årsaken er, men det er nærliggende å tro at det er vanskeligere å ta avgjørelsen om å returnere når man er en hel familie enn når man er en enkeltperson. Veldig mange har investert mye for å komme til Norge, og det er også mange kostnader forbundet med å reise hjem, sier seksjonssjef Katinka Hartmann i UDI til NRK.

Med den økte støtten kunne en familie med to barn få inntil 200.000 kroner i støtte, pluss betalt hjemreise. Det forutsatte at familien hadde hatt endelig avslag på asylsøknaden i mer enn to år.

Ordningen med assistert retur innebærer at UDI betaler flybilletten og gir familien et kontantbeløp. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer