Familiestrid om trappene til Ap-topp

BERGEN (Dagbladet): Ap-topp Ranveig Frøilands familie trues av full splittelse. Årsaken er en trapp, der hennes nevø falt og skadde seg stygt. Nevøen krever erstatning. Frøiland nekter ansvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En bitter familiestrid ble i går avsluttet i Midhordland herredsrett. Frøilands nevø Asgeir Sundal (39) ble 50 prosent arbeidsufør etter det stygge fallet i oktober 1997. Han mener fallet skyldes et pill råttent trappetrinn og at huseier Frøiland er erstatningspliktig for skadene. Han beskylder Frøiland for å ha villet dysse ned saken på grunn av posisjonen som topp-politiker.

Bitter strid

Frøiland mener nevøen skled i trappa og at de gjennom sitt forsikringsselskap ikke har erstatningsansvar. Ranveig og ektemann Arild benekter at de skal ha forsøkt å beskytte stortingskvinnen og hennes posisjon.

Striden mellom tante og onkel og nevøen har skapt dyp splittelse i slekta fra Sotra.

Selv Ranveig Frøilands 85 år gamle mor har valgt side og insisterte på å få forklare seg for retten: - Jeg var ofte på besøk hos Ranveig og familien tidligere. Men ikke nå lenger. Ikke etter at de begynte med den kranglingen, sa moren ifølge Bergensavisen.

Kjølig søster

Også vitneforklaringen til Ranveig Frøilands søster, som er mor til Asgeir Sundal, avdekker et kjølig familieforhold:

- Nå vil ikke Ranveig snakke til meg lenger. Vi hadde det fint helt til Asgeir engasjerte advokat. Da forandret hun seg helt, fortalte søsteren i retten.

Flere familiemedlemmer som forklarte seg, hevdet at trappesaken var forsøkt dysset ned på grunn av Frøilands rolle som topp-politiker. Frøiland svarte i går ikke på Dagbladets henvendelser.

Til Bergensavisen har Frøiland sagt: - Min rolle i saken er helt grei. At min posisjon som politiker skal ha noe å si for saken, er for helt uforståelig.

- Det er selvfølgelig fælt, det som nå skjer med familien vår. Det var ikke hyggelig å høre sin egen mor og søster si at saken har ødelagt familien, sier hun.

NEKTER ANSVAR: Ranveig Frøiland.