Familiestrid om trappene til Ap-topp

BERGEN (Dagbladet): Ap-topp Ranveig Frøilands familie trues av full splittelse. Årsaken er en trapp, der hennes nevø falt og skadde seg stygt. Nevøen krever erstatning. Frøiland nekter ansvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En bitter familiestrid ble i går avsluttet i Midhordland herredsrett. Frøilands nevø Asgeir Sundal (39) ble 50 prosent arbeidsufør etter det stygge fallet i oktober 1997. Han mener fallet skyldes et pill råttent trappetrinn og at huseier Frøiland er erstatningspliktig for skadene. Han beskylder Frøiland for å ha villet dysse ned saken på grunn av posisjonen som topp-politiker.

Bitter strid

Frøiland mener nevøen skled i trappa og at de gjennom sitt forsikringsselskap ikke har erstatningsansvar. Ranveig og ektemann Arild benekter at de skal ha forsøkt å beskytte stortingskvinnen og hennes posisjon.

Striden mellom tante og onkel og nevøen har skapt dyp splittelse i slekta fra Sotra.

Selv Ranveig Frøilands 85 år gamle mor har valgt side og insisterte på å få forklare seg for retten: - Jeg var ofte på besøk hos Ranveig og familien tidligere. Men ikke nå lenger. Ikke etter at de begynte med den kranglingen, sa moren ifølge Bergensavisen.

Kjølig søster

Også vitneforklaringen til Ranveig Frøilands søster, som er mor til Asgeir Sundal, avdekker et kjølig familieforhold:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer