Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Familietur i narkorus

Med kone, fem unger uten bilbelte, campingvogn og ugyldig førerkort rygget nordmannen inn i den svenske politibilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med kona og fem unger i alderen tre til 12 år i bilen, kjørte Oslo-mannen 50 mil i det politiet mener er narkotikarus. Ferden gikk fra Danmark til Västerås i Sverige, hvor mannen ble pågrepet etter at han skal ha rygget inn i en politibil og truffet speilet på en lastebil. Den 31 år gamle mannen skal ikke ha gyldig førerkort, melder VG.

- Ikke bare satte han sitt eget liv i fare. De fem små barna hadde ikke bilbelte på seg da de ble stoppet, sier informasjonsansvarlig Ulf Palm ved politimyndigheten i Västermanlands fylke.

Politiet ble først tilkalt til en bensinstasjon, hvor mannen skal ha forsøkt å betale med et kredittkort som ikke virket. Ifølge Palm var mannen tydelig ruset, men etter et tre timer langt avhør fikk han likevel lov til å dra. Det endte med at han rygget bilen og campingvogna inn i politibilen. Da skal en politibetjent ha tatt over rattet fra mannen, og kjørt bilen bort.

Likevel hadde 31-åringen tydeligvis fortsatt ferden, da politiet noen timer senere torsdag fikk meldinger om at bilen kjørte vinglete bortover E18 fra Västerås mot Oslo. Da skal bilen ha dunket borti en lastebil som mistet sidespeilet, og nesten kollidert med en møtende bil da 31-åringen foretok en U-sving på motorveien.

Mannen ble sluppet fri etter noen timer i arresten.

(NTB)