Familievenn fant Shila (13)

Majid Sadri og datteren Yasmin fant 13 år gamle Shila Bigdely død og delvis avkledd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TORREVIEJA (Dagbladet): Hun lå skjult under en gammel sofa, i et skogholt bak et betongskur.

Spansk politi tror den norske tenåringen har blitt voldtatt og drept i Playa Flamenca ved Torrevieja i Spania.

- Synet har etset seg fast på netthinna for alltid, sier Sadri til Dagbladet. Han er god venn av familien til den døde jenta.

- Jeg og den yngste datteren min Yasmin lette i nærheten av hjemmet hennes. Først fant vi skolesekken liggende på bakken bak skuret. Den var åpnet og innholdet lå strødd utover. Det neste vi fant var brillene. De lå like i nærheten av noen store sementrør, sier han.

- Jeg bøyde meg ned for å se, og det var da jeg fikk øye på kroppen som lå under den gamle sofaen som var snudd opp ned.

Drapsetterforskning

Sadri gjorde funnet av den døde jenta om lag klokka 16.30 fredag ettermiddag. Da hadde jentas far allerede meldt henne savnet til politiet.

- Vi har ikke fått noen opplysninger som tilsier at vi ikke skal etterforske denne saken som en drapssak, sier en talsmann for Guardia Civil, politimyndigheten som etterforsker alvorlig kriminalitet.

Etterforskerne tror Shila ble offer for voldtekt og drap. Alt tyder på at hun kan ha blitt drept kort tid etter klokka 07.00 fredag morgen, på vei til skolen.

Dagbladet får beskrevet hendelsesforløpet av vitner og den dreptes familie på denne måten:

07.00: Ei jente på samme alder som Shila er på vei til skolen. Ved betongskuret ser hun en mann som oppfører seg merkelig. Hun velger å krysse gata for å unngå å møte mannen.

07.05: Shila er litt seint ut for skolen. Hun pleier alltid å gå fra hjemmet i Calle Nicolas de Bussi i boligkomplekset Playa Flamenca, sør for badebyen Torrevieja. Hun skal gå omtrent 800 meter til busstoppet, for å ta bussen til skolen i San Miguel, om lag åtte kilometer unna. Etter om lag 300 meter må hun passere betongskuret der den jevnaldrende jenta møtte mannen med den påfallende oppførselen.

07.20: Et engelsk ektepar kommer forbi skuret. Der ser de Shilas skolesekk ligge slengt på bakken, ved det bakre hjørnet av skuret. De tar sekken med seg, og setter den lett synlig på fortauet.

15.00: Shila kommer ikke hjem fra skolen med skolebussen, slik hun pleier. Faren reiser umiddelbart til skolen, for å se om hun har mistet bussen. Da han ikke finner henne der, drar han til politiet, og melder henne savnet.

16.30: Mens faren er hos politiet, har familievennen Majid Sadri og andre begynt å lete etter Shila i området rundt hjemmet. Bak betongskuret finner de henne død.

- Jeg fikk en innskytelse om at jeg skulle gå bak skuret, et sted jeg aldri tidligere har vært. Jeg fant henne med et tøystykke rundt halsen, og avkledd på underkroppen. Det kunne virke som hun hadde blitt kvalt, sier Sadri til Dagbladet.

Obdusert i går

Kort tid etterpå ankom spansk politi til stedet. De sperret av området rundt åstedet, kriminalteknikere finkjemmet området, også i den lille dalen nedenfor baksiden av skuret. Etterforskerne, som avsluttet de tekniske undersøkelsene i går formiddag, tok med seg en rekke gjenstander, blant annet den gamle sofaen jenta var skjult under.

13-åringen skal, ifølge lokalavisa Diario Informacion, ha blitt obdusert i går. Resultatene er foreløpig ikke offentliggjort, og dødsårsaken holdes inntil videre hemmelig av politiet.

Kidnapping

Naboer Dagbladet har snakket med, beskriver området som stille og fredelig, uten liknende voldskriminalitet. Likevel er det kjent at en britisk kvinne ble kidnappet fra området for få dager siden. Det er foreløpig ikke påvist noen sammenheng mellom likfunnet og kidnappingen.

Torsdag skal fire menn ha angrepet kvinnens ektemann, og dratt henne inn i en bil. Mennene skal ha misbrukt henne i et hus i Orihuela. Kidnappingen skal ha skjedd to- tre kilometer fra der den norske jenta ble funnet død. Kvinnen ble sluppet fri etter tre timer.

Det er uklart om gjerningsmennene er pågrepet. Ifølge lokale medier undersøker nå politiet om det er en sammenheng mellom de to sakene.

FRYKT: Venninner av den døde jenta samlet seg ved åstedet i går kveld. Mange la ned blomster, tente lys, og hengte opp hilsener til den døde.
FANT DEN DØDE: Familievennen Majid Sadri gjorde det makabre funnet av den døde 13-åringen. Han og datteren Leila er rystet etter oppdagelsen.