Dobbeltdrapet i Kristiansand:

Familievenn om drapet på Tone (48): - Skjønner ikke at noen ville gjøre et så godt menneske noe så vondt

Familievenn sørget ved åstedet. 

<strong>DREPT:</strong> Tone Ilebekk (48)  ble drept i Kristiansand mandag. En familievenn beskriver henne som «en fantastisk dame». Foto: Politiet / NTB scanpix
DREPT: Tone Ilebekk (48) ble drept i Kristiansand mandag. En familievenn beskriver henne som «en fantastisk dame». Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND / OSLO (Dagbladet): Ungdomsskoleeleven Jakob Abdullahi Hassan (14) og 48 år gamle Tone Ilebekk ble knivdrept ved Wilds Minne skole i Kristiansand sentrum mandag.

Ingen er så langt pågrepet for å ha stått bak knivstikkingen og politiet søker etter en eller flere gjerningspersoner.

- Fantastisk dame

På åstedet tirsdag formiddag drev krimteknikere fortsatt med undersøkelser. Hunder og teknikere i hvite drakter saumfarte åstedet, mens familie og venner samlet seg ved minnestedet hvor det er lagt ned blomster og lys.

Ilebekk skal ha vært ute og luftet hunden etter jobb da hun ble knivstukket.

En av dem som i dag kom til åstedet, Arne Arnesen, var en familievenn av Ilebekk.

<strong>FAMILIEVENN:</strong> - Hun var en fantastisk dame. Det var ingenting vondt i henne, sier en familievenn av knivdrepte Tone Ilebekk. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
FAMILIEVENN: - Hun var en fantastisk dame. Det var ingenting vondt i henne, sier en familievenn av knivdrepte Tone Ilebekk. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

- Hun var en fantastisk dame. Det var ingenting vondt i henne, hun var glad i unger og en stor omsorgsperson for sine barn. Hennes familie og hennes egne barn betydde alt for henne. Familie og venner var det viktigste for henne, sier Arnesen, som er hyttenabo med familien, men kjenner dem også godt som venner.

Jobbet i barnehage

- Dette er en kjernefamilie og drapet er et stor sjokk for dem. De skjønner ikke at noen ville gjøre et så godt menneske noe så vondt. Hun var krumtappen i familien. Hun støttet barna i alt de gjorde.

Ilebekk jobbet i Lund barnehage, kun noen hundre meter fra Wilds Minne skole. Arnesen forteller at hun var veldig flink med barna.

- Det er vanskelig å beskrive henne med ord. Hun var så god, sier en preget Arnesen som står og skuer ut på skoleplassen hvor drapet fant sted.

Ilebekk vil også bli dypt savnet i barnehagen hun jobbet i.

- Dette er bare dypt tragisk og et stort tap for oss, skrev daglig leder i barnehagen, Kristin Alfsen, i en SMS til Dagbladet mandag kveld.

Ber om tips

De to ofrene skal ikke ha noen relasjon, ifølge politiet.

- De som har observert han eller henne sammen, ber vi om å komme med tips til oss, sa sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, på en pressekonferanse i dag.

Ingen mistenkte

Politiet mener det kan være én eller flere gjerningspersoner. Kripos bistår politiet med både taktisk og teknisk etterforskning.

Mandag kveld og natt til tirsdag gjennomførte de mer enn ti avhør av mulige vitner og hadde rundspørringer i området rundt åstedet. Det har foreløpig ingen direkte vitner til knivstikkingen.

PRESSEKONFERANSE: Sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, holdt tilbake på detaljer rundt hendelsen. Politiet oppfordrer vitner og andre personer til å tipse. Video: NTB Scanpix Vis mer

Det var klokka 16.10 i går politiet fikk melding om knivstikkingen. Klokka 17.46 fikk politiet bekreftet at kvinnen omkom som følge av skadene. Like etter klokken 18.00 fikk politiet melding om at også gutten døde.

Politiet har fått en rekke tips gjennom natta, og har jobbet for fullt i jakten på en eller flere gjerningspersoner.

- Det jobbes hardt og bredt på flere fronter. Men så langt har vi ingen som peker seg ut som mistenkt i saken. Flere personer har i løpet av mandag kveld og natten vært inne til avhør, men det har så langt ikke ført til gjennombrudd i saken, sier sjef for Felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Elev i 9. klasse

14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan var elev ved Fiskå skole i Vågsbygd. Han gikk i klasse 9B ved skolen.

KRIPOS LETER: Natt til tirsdag lette kriminalteknikere etter spor på åstedet. Video: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer

- Familien til denne gutten har fått tett oppfølging fra kommunen siden midnatt. Gutten hadde fem søsken og vi setter inn tiltak på de skolene hvor søsknene går, sier ordfører i Kristiansand, Harald Furre til Dagbladet.

- Sorg

Kommunen ble kjent med guttens identitet 00.30-tida natt til i dag. Gutten og hans familie er av somalisk opprinnelse. Abdullahi Hassan er født i Norge.

- Det er tøft å takle en sånn situasjon som det her, og det er svært dramatisk når to mennesker blir drept på høylys dag, sier Furre.

- Det er med sorg vi meddeler at det var en elev ved vår skole som døde som følge av den tragiske hendelsen ved Wilds Minne skole 5.desember 2016, skriver rektor ved skolen, Oddvar Vik, i en melding på skolens hjemmesider.

Videre heter det:

- Våre tanker går naturlig til den nærmeste familien til Jakob Abdullahi Hassan (14), som har mistet en sønn og bror. Skolemiljøet kjenner på det meningsløse i at en ung gutt blir revet bort på denne måten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer