Familieverdier

Familien er et hett filosofisk og politisk stridsområde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS VI AKKURAT har varmet opp til krangel om homofiles rett til adopsjon her i Norge, satser den katolske kirken friskt i kampen mot homofiles grunnleggende rettigheter i Italia. Der er det ikke snakk om adopsjon – debatten handler om et lovforslag som skal gi samboende par styrkede rettigheter, blant annet i velferds- og arvespørsmål. Loven er temmelig forsiktig i europeisk sammenheng, men for den katolske kirken er det nok til å true selve hjørnesteinen i samfunnet: Familien.

MED KIRKENS velsignelse samlet en million mennesker seg derfor i protest på lørdag. Arrangementet, med det dynamiske utenlandske navnet Family Day var et ivrig, karnevalsaktig forsvar for de heterofile familieverdiene. Sammen med kampen mot abort, dødshjelp og stamcelleforskning, er motstanden mot partnerskapsloven et kjernepunkt i den katolske kirkens nye offensive stil, ledet an av Benedikt den sekstende. Retorikken er preget av referanser til kirkens tolkning av naturrettstradisjonen, som skal tilsi at alle disse vitenskapelige og moralske diskusjonene i bunn og grunn handler om hva som strider mot naturen selv. Og hva som er naturlig, ifølge kirken, sammenfaller praktisk nok med hva man mener Gud synes om saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer