Famler i blinde

Bombesaken er et stort mysterium for politiet. Byråkratparet Orderud Paust har ikke kunnet hjelpe etterforskerne nærmere en løsning. Kripos-teknikerne har heller ikke gjort tekniske funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombesaken har fått full prioritet på Kripos' tekniske avdeling. Allerede tidlig i neste uke vil de trolig være ferdig med sine undersøkelser. Men etter det Dagbladet erfarer, har ikke teknikerne gjort noen funn av betydning så langt.

I går bestemte politiet seg for å sende dynamitten til Tyskland for undersøkelse på laboratoriet til den tyske produsenten. På den måten vil politiet kunne finne ut når dynamitten er blitt laget.

Foreldre avhørt

I går ble Per Paust avhørt av etterforskerne. Etter det Dagbladet forstår, skal han ikke ha kommet med opplysninger som har kastet noe nytt lys over saken. Verken Paust eller hans kone kjenner noen som kunne tenkes å stå bak et slikt anslag.

Foreldrene til Anne Orderud Paust ble i går avhørt av politiet på Sørumsand. I helga vil etterforskerne forsøke å analysere avhørene som er gjort til nå i saken.

Foreløpig har ikke politiet noen mistenkte i saken. Fungerende kriminalsjef Morten Yggeseth ved Oslo politidistrikt legger ikke skjul på at dette er en vanskelig sak å etterforske.

- Vi har ikke noe klart motiv. Dessuten har vi fått forbausende lite respons fra publikum. Så langt er det ikke kommet inn et eneste tips.

Neppe politisk

Overvåkingspolitiet tviler sterkt på at anslaget mot ekteparet kan ha vært politisk motivert.

- Vi finner ikke noe som tyder på det. Vi er forsterket i troen på at dette ikke er politisk motivert, sier politiinspektør Øystein Berger i Politiets overvåkingstjeneste (POT) til Dagbladet.
Han begrunner dette blant annet med at ingen grupper har sagt at det var de som plasserte bomben på bilen. Hvis anslaget var gjort av politiske grunner, mener politiet at noen ville tatt på seg skylden og sagt hvorfor de plasserte den halvkilos dynamittgubben der.