Famler i blinde

MAKATI BY (Dagbladet): Politiet i Manila gir ikke opp jakten på de ettersøkte etter drapet på Christian Fredrik Harper. Men sjefetterforsker Carlito M. Valiente innrømmer overfor Dagbladet at politiet ikke har anelse om hvor morderen har gjemt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi gjør vårt beste, men etterforskningen er vanskelig. Det er lett å gjemme seg bort på Filippinene. Bare her i Manila-området bor om lag 12,5 millioner mennesker, sier sjefetterforsker Carmelito M. Valiente.

Selv om politiet nå innrømmer at det kan ta tid før morderen og de to etterlyste kvinnene blir tatt, er de likevel sikre på at saken blir oppklart.

Menneskejakt

På grunn av stor pågang fra media, har kriminalpolitiet i Makati by brukt uvanlig store ressurser i jakten på den antatte jordaneren som natt til forrige lørdag myrdet den norske sivilingeniøren Christian Fredrik Harper på et luksushotell i Makati by.

- Våre informanter i det kriminelle miljøet og horemiljøet er kontaktet, og de vet at det er viktig at den etterlyste blir arrestert.

Samarbeider ikke

Forholdet mellom politiet og ledelsen ved Shangri-La Hotel var lenge godt, men de siste dagene har ikke politiet følt at hotell-ledelsen har vært særlig samarbeidsvillig.

- Videoen fra overvåkingskameraene viser at nordmannen snakket med en om lag 50 år gammel filippinsk kvinne i heisen. Vi har ikke fått utlevert videoen eller fått en kopi, vi har bare sett den, sier Valiente.

Mobil kan avsløre

Overvåkingsvideoen fra gangen der Harper bodde, viser at den etterlyste snakket i mobiltelefon rett etter at han kom ut fra Harpers rom.

I går hadde ikke politiet i Manila sjekket med de lokale mobiltelefonoperatørene hvem som står registrert med denne mobiltelefonen.

Dagbladet forsøkte i hele går å komme i kontakt med de lokale mobiloperatørene, for å finne ut om hvem står registrert som eier av mobilen.