Famler i blinde

Familien kjemper en desperat kamp for å finne forklaringen på Benedicte Iversens (28) mystiske forsvinning. Nå har samboeren søkt hjelp hos Tina Jørgensens onkel, Torgeir Johannessen, som selv har vært i samme situasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis bare ett av mine råd kan hjelpe familien mot et svar på hva som har skjedd med Benedicte, er jeg fornøyd. Den handlingslammelsen og fortvilelsen de føler nå, er fryktelig, sier Johannessen til Dagbladet.

For halvannet år siden var han selv i den samme situasjonen. Niesen Tina Jørgensen (20) forsvant sporløst etter en lørdagskveld på byen i Stavanger. I likhet med Benedicte Iversen hadde hun aldri tidligere stukket av eller vært psykisk ustabil. Forsvinningen var for familien komplett uforståelig.

- Vi delte oss inn i grupper og gikk manngard i Stavanger og Sandnes. Vi lagde også en datafigur med Tinas ansikt og klær som vi trykte opp på plakater og hengte opp. De ga oss mange tips etter hvert, sier Torgeir Johannessen.

Da Benedicte Iversens samboer, Espen Bautz-Holter (29), ringte Tinas onkel tirsdag kveld, fikk han råd om å gjøre det samme.

«Plakatoppskriften» ble oversendt på mail.

- Tankene svirrer: Har hun stukket frivillig? Har det skjedd noe kriminelt? Den beste terapien er da å jobbe aktivt med saken. Bruk energien på noe positivt, hvis jeg kan bruke det ordet, i stedet for å tvinne tommeltotter, råder Johannessen.

Pressekontakt

Venner, familie og venners venner av Benedicte Iversen har siden samboeren meldte henne savnet tidlig tirsdag morgen, lagt ned en enorm innsats for å finne henne.

Rundt 120 frivillige har trålet 22 områder over hele Oslo i håp om finne spor. Nær 2000 plakater med bilde av 28-åringen er klistret på butikkvinduer, lyktestolper, trestammer, utesteder og bussholdeplasser rundt omkring.

Politiet har knapt opplevd liknende.

- Vi synes det er viktig at familien engasjerer seg, og er glade for å ha et godt samarbeid med dem, sier politiavdelingssjef ved Oslo politidistrikt, Trond Skaarud, til Dagbladet.

I går begrenset imidlertid familien letingen. Dagen ble i stedet brukt til å systematisere innkomne tips og opplysninger.

- Alle har det meget tungt. Benedictes forsvinning er fortsatt helt uforståelig for oss, sier hennes tante Sidsel Grasli.

Trenger ro

Verken samboeren eller noen i 28-åringens nærmeste familie ønsket å snakke med pressen i går.

- De trenger ro, sier Grasli, som har tatt på seg å være familiens pressekontakt for å takle mediene mest mulig profesjonelt.

Johannessen hadde den samme rollen da Tina forsvant.

- Vi hadde ingen negative opplevelser med media, men fant det lurt å skjerme familien, begrunner Torgeir Johannessen.

Personer i BMW

Seint i går kveld hadde politiet fått rundt 20 tips fra personer som mener å ha sett Benedicte Iversen før og etter at hun besøkte 7-Eleven i Hegdehaugsveien ved 12-tida andre påskedag.

Foreløpig har ingen av sporene gitt etterforskerne svar på hvor sivilarkitekten er.

- Vi har gått igjennom videoen fra 7-Eleven nøye, og vil gjerne komme i kontakt med mannspersonen som var inne i butikken samtidig med Iversen. Vi håper også at den eller de som satt i den hvite BMW-en utenfor da hun gikk, melder seg, sier politiførstebetjent Øyvind Herstad ved personspaninga.

TUNG DAG: Familien til savnete Benedicte Iversen hadde en ny tung dag i går. Fortsatt vet ingen hvor den 28 år gamle arkitekten er blitt av. Tante Sidsel Grasli holder motet oppe ved å engasjere seg sterkt i leteaksjonen.