Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fange (33) rundstjal lensmannskontor

Politiet i Førde glemte å låse celledøra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tjuverisiktet sunnfjording opplevde alle fangers drøm etter å ha blitt kastet på glattcelle på Førde lensmannskontor for tre uker siden.

Politiet glemte nemlig å vri om nøkkelen til celledøra, melder Bergens Tidende (BT).

- Jeg hørte jo at de ikke låste, sier 33-åringen - som er en gammel kjenning av politiet - til avisa.

Mannen ba om å få ha inspeksjonsluka i døra åpen, under påskudd av at det var «kjekt med litt gjennomtrekk». Da politibetjenten dro hjem for å hvile, var det bare ett hinder igjen mellom fangen og friheten: En pensjonist som var leid inn som vokter. Fangen ville ikke skremme pensjonisten, og bestemte seg for å lure vedkommende ut.

- Jeg ropte bare og krevde frokost. Han hadde selvfølgelig ikke mat, så jeg ba ham stikke bort på bensinstasjonen, sier han til BT.

Dermed var det bare å rekke armen ut luka, og hekte av dørhaspen.

Og snipp, snapp, snute - så var innbrudstjuven ute. Med fri tilgang til kontorer og beslaglagt tjuvegods.

Ifølge 33-åringen hang politiets nøkler på stasjonen, slik at han kunne forsynt seg med narkotika og dokumenter, eller tatt politibilen. Han nøyde seg imidlertid med en mobiltelefon, en boks med mynter, sin egen jakke, og en nøkkel til skolen han hadde tilstått å ha brutt seg inn i.

Deretter låste mannen seg inne i cella igjen.

Neste morgen ble ikke tjuveriet oppdaget, og mannen kunne spasere ut av arresten. Først et døgn seinere ringte politiet til den stjålne mobiltelefonen. Innbruddstjuven svarte, og fikk streng beskjed om å komme tilbake til lensmannskontoret. Han skal ha levert tilbake det han tok fra politiet, men måtte likevel i kasjotten. Denne gangen med låst dør.

Lensmann Kjell Fonn ved Førde og Naustdal lensmannskontor kaller episoden et «hendelig uhell», og sier til BT at politiets rutiner er gode nok. Så lenge de husker å låse dørene.

- Vi skulle selvfølgelig vært denne saken og medieoppmerksomheten foruten, men det har skjedd en glipp. Celledøra ble ikke låst med nøkkel, og vedkommende kom seg ut i et ubevoktet øyeblikk, sier Fonn til Dagbladet.no.

Nå sitter 33-åringen varetektsfengslet i Bergen. Muligens bak låst dør.

<B>ET UHELL: Lensmann Kjell Fonn kunne vært medieoppmerksomheten foruten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media