Fange befridd på Legevakta Væpnet overfall mot politieskorte

Tre maskerte menn med pistoler overfalt fangetransporten og befridde narkodømte Abdelghani El Azzouzi (20). Han er etterlyst av politiet og beskrevet som farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi regner vedkommende som farlig, og ser meget alvorlig på denne saken, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt.

I det politiet tror er en meget godt planlagt aksjon for å befri narkotikaforbryteren Abdel-ghani El Azzouzi (20), skal det ha blitt løsnet skudd.

Overfallet skjedde klokka 20.47. En arrestforvarer og en politibetjent hadde ført 20-åringen fra Oslo kretsfengsel til Legevakta for å få undersøkt en akutt armskade han hevdet å ha pådratt seg i fengselets helsestudio.

Under legeundersøkelsen fant legen ingen skade på armen.

Stjålet bil

Fangen var i ferd med å bli transportert tilbake da patruljen ble stoppet av en rød BMW som stilte seg i veien.

Døra på politibilen ble åpnet, og tjenestemennene ble truet med pistol av tre menn som var maskert med finlandshetter. El Azzouzi ble tatt ut av politibilen, og hoppet inn i BMW-en, og den raste av gårde.

Et skremmeskudd ble løsnet i lufta da de kjørte avgårde.

Få hundre meter unna, i Lakkegata, byttet de fire mennene bil. Vitner mener de hoppet inn i en ventende Audi eller Passat, muligens med stjålne kjennetegn BN 23431. Politiet tror bilene var stjålet, og at de begge utstyrt med falske skilter. BMWen ble tauet inn til politiet for tekniske undersøkelser i natt.

Store politistyrker rykket ut for å ta de fire mennene. En rekke adresser og biler ble sjekket i saken, men i natt var de ennå ikke pågrepet.

Politiet håper å ha videofilm av overfallet fra Legevaktas videokameraer.

Nettopp dømt

Abdelghani El Azzouzi er nettopp dømt til ti års fengsel for narkotikaforbrytelser i Norge. Han er belgisk statsborger, men opprinnelig fra Marokko.

Han skal nettopp ha påbegynt soning av straffen på Oslo kretsfengsel, avdeling B. Saken er anket, så formelt sitter 20-åingen fremdeles i varetekt.

Jages i natt

De to tjenestemennene som ble overfalt, ble i natt tatt hånd om av sine kolleger.

- Det må ha vært en skremmende opplevelse for dem, sier Belle.

Et større område rundt Legevakta ble sperret av mens politiet lette etter tomhylsen fra det avfyrte skuddet.

Politiet har varslet alle grenseoverganger samt politidistriktene rundt Oslo for å forsøke å finne de fire mennene. Store politistyrker jaget i natt den rømte fangen og hans tre hjelpere.