Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fange grovt torturert i fengsel i Danmark

Mens bare én vakt var på jobb, fikk fangen elektriske støt, han ble urinert på og forsøkt klippet av brystvorta. Nå er fire medfanger tiltalt.

TORTURERT I FENGSELET:  Mens bare én fengselsbetjent var på jobb på en avdeling med 16 innsatte, ble en av fangene torturert i en time inne på en celle på Statsfængslet i Ringe. Bilde: Google Maps
TORTURERT I FENGSELET: Mens bare én fengselsbetjent var på jobb på en avdeling med 16 innsatte, ble en av fangene torturert i en time inne på en celle på Statsfængslet i Ringe. Bilde: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I  en sammenhengende time ble en fange utsatt for bestialsk tortur av fire medfanger i det danske landsfengslet på Ringe på Fyn.

Bakgrunnen for torturen skal ikke ha vært noe annet enn at medfangene mente han hadde «spilt smart», skriver den danske avisa Ekstra Bladet.

Bundet til en stol i en celle ble han gitt langvarige elektriske støt, han ble slått med knyttede never, bøker og andre harde gjenstander. Han ble tvunget til oralsex og tisset på av de andre fangene.

Fangen ble truet til å tørke opp urinen fra gulvet, men avstraffelsen fortsatte med en springskalle, flere slag, spark mot hodet og lange elektriske støt igjen før medfangene forsøkte å klippe av ham brystvorten med en negelklipper.

På mandag stilles de fire fangene, som alle tidligere er dømt for vold, for retten i Svendborg. De er tiltalt for grov vold, frihetsberøvelse, drapstrusler og sextvang.

Uklart motiv De fire tiltalte er henholdsvis 23, 22, 21 og 21 år gamle. Den grove volden ble utøvd på en av de tiltaltes celler ved 18-tiden den 22. april i år.

Noen dager før hadde det også vært en sammenstøt mellom de tiltalte og offeret. Ifølge tiltalen overfalt de ham i fengselsgården hvor han ble slått og sparket gjentatte ganger i hodet og kroppen.

Motivet for volden ar ikke helt tydelig, men offeret selv har sagt at det skjedde fordi han «spilte smart.»
 
Én betjent på jobb Til tross for den grove volden oppdaget personalet ingenting. Det var bare én fengselsbetjent på jobb og vedkommende hørte ikke noe uvanlig, sier fengselsinspektør Bodil Philip til Ekstra Bladet.

Først da fangen slapp fri fra bødlene og løp inn på sin egen celle oppdaget betjenten hva som var skjedd. Den innsatte hadde da brekt nesen og brudd i øyehulen på det ene øyet. Før de slapp ham de ham beskjed om at his han gikk i frivillig isolasjon eller sladret til personalet ville han bli drept.

Kim Østerby, formann for den danske Fengselsforbundet, sier til Ekstra Bladet at det er ytterst uforsvarlig at det bare var en fengselsbetjent på vakt med en avdeling med 16 innsatte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media