Fengselsrømling:

Fange på rømmen har forlatt landet: Politiet sier at det nå vil ta lang tid å få tak i ham

Politiadvokat tror de vil få tak i rømlingen før eller siden, selv om han kanskje ikke tror det selv.

ID-kontroll: Politiet tror at han før eller siden vil bli nødt til å vise legetimasjon, og på den måten bli gjenkjent og pågrepet. Foto: Politiet.
ID-kontroll: Politiet tror at han før eller siden vil bli nødt til å vise legetimasjon, og på den måten bli gjenkjent og pågrepet. Foto: Politiet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige uke sendte politiet ut en offentlig etterlysning på volds- og sedelighetsdømte Rodney Aass, som for nesten to uker siden rømte fra en legesjekk på Akershus universitetssykehus. Nå sier politiet at han har reist til utlandet.

Politiadvokat Sindre Stave i Nedre Romerike politidistrikt sier at de har fått inn opplysninger som gjør at de vet at Aass ikke befinner seg i Norge for tiden. Men Stave ønsker ikke å utdype hva de gjør for å finne ham, annet enn at de samarbeider med Kripos og har etterlyst rømlingen gjennom Interpol.

Tror han blir pågrepet

- Hva vi gjør for å finne han er en del av etterretningsprosessen som vi ikke vil at han skal vite. Han leser jo sikkert Dagbladet han også, så det kan vi ikke si noe om, sier Stave.

Stave tror ikke det er mulig for 51-åringen å gå fri for alltid, selv om han kanskje tror det selv. Han sier at det ikke er enkelt å gå under radaren til myndigheter innenfor Schengen, og at han før eller siden vil møte på en ID-kontroll.

- Det er helt umulig å si hvor lang tid det tar før vi pågriper ham. Et poeng er at på ett eller annet tidspunkt så går han seg inn i ett eller annet som gjør at han blir ID-kontrollert. Et annet poeng er at han før eller siden vil får bruk for mer penger, noe som kan føre han i en slik situasjon, forklarer Stave.

Kan ta lang tid

Forrige uke uttalte politiet at de anser han som farlig og da spesielt for enkelte personer. Derfor har de valgt å ivareta noen personer for å beskytte dem fra rømlingen. Stave synes det er uheldig at 51-åringen fortsatt går fri, og innrømmer at de kan være problematisk at han har forlatt landet.

- Det er ikke bra at han forlater Norge, for å si det sånn. Norsk politi har jurisdiksjon bare i Norge. Så det å jobbe over landegrenser kan være problematisk og ta lang tid, sier han.

Stave forsikrer om at 51-åringen ikke kommer seg ut av Europa, ettersom han da må ha pass. Men sier at han kan fly hvor som helst innenfor kontinentet med en annen identitet, som TV2 opplyste om tidligere i høst.

Rodney Aass ble dømt til sju år i fengsel den 12. mai i år.