Fengselsrømling:

Fange på rømmen har forlatt landet: Politiet sier at det nå vil ta lang tid å få tak i ham

Politiadvokat tror de vil få tak i rømlingen før eller siden, selv om han kanskje ikke tror det selv.

LEGESJEKK: Det var under en legesjekk ved Akershus Universitetssykehus på Lørenskog utenfor Oslo at fangen rømte. Foto: Fredric Hagen /NTB/Scanpix
LEGESJEKK: Det var under en legesjekk ved Akershus Universitetssykehus på Lørenskog utenfor Oslo at fangen rømte. Foto: Fredric Hagen /NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne saken ble sist oppdatert 03.05.20.

Forrige uke sendte politiet ut en offentlig etterlysning etter en volds- og sedelighetsdømte innsatt, som for nesten to uker siden rømte fra en legesjekk på Akershus universitetssykehus. Nå sier politiet at han har reist til utlandet.

Politiadvokat Sindre Stave i Nedre Romerike politidistrikt sier at de har fått inn opplysninger som gjør at de vet at han ikke befinner seg i Norge for tiden. Men Stave ønsker ikke å utdype hva de gjør for å finne ham, annet enn at de samarbeider med Kripos og har etterlyst rømlingen gjennom Interpol.

Tror han blir pågrepet

- Hva vi gjør for å finne han er en del av etterretningsprosessen som vi ikke vil at han skal vite. Han leser jo sikkert Dagbladet han også, så det kan vi ikke si noe om, sier Stave.

Stave tror ikke det er mulig for 51-åringen å gå fri for alltid, selv om han kanskje tror det selv. Han sier at det ikke er enkelt å gå under radaren til myndigheter innenfor Schengen, og at han før eller siden vil møte på en ID-kontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer