SURFET OVER OSLOFJORDEN:  Fangen ville bort fra Bastøy, og kom seg over Oslofjorden til fastlandet ved sjørednignsskolen i Horten med et gammelt surfebrett og en lekespade som padleåre. Arkivfoto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
SURFET OVER OSLOFJORDEN: Fangen ville bort fra Bastøy, og kom seg over Oslofjorden til fastlandet ved sjørednignsskolen i Horten med et gammelt surfebrett og en lekespade som padleåre. Arkivfoto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.Vis mer

- Fange rømte på surfebrett fra Bastøy - padlet med lekespade

- Veldig uvanlig, og lite lurt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 23 år gammel innsatt har i løpet av natt til onsdag rømt fra lavsikkerhetsfengselet Bastøy i Oslofjorden på et surfebrett.

Onsdag ettermiddag er han fortsatt etterlyst av politiet.

- Det sto et vindu åpent her som ikke skulle stå åpent onsdag morgen. Vi satte i gang undersøkelser her på øya, og fant at et gammelt surfbrett og en lekespade som er brukt som åre, var borte. Da varslet vi politiet, sier fengselsleder Tom Eberhardt til Dagbladet.

Og fengselslederen er glad for at surfebrett var fortøyd inne på fastlandet rett sør for Horten, med lekespaden plassert på brygga.

Han anslår avstanden over fjorden til tre kilometer.

- Da fikk vi iallefall konstatert at han ikke var i sjøen, sier lederen for landets største lavsikkerhetsfengsel med 115 innsatte på øya i Oslofjorden.

- Ikke lurt Surferen soner en tre års dom for vold, voldtekt, narkotikaforhold og vinningskriminalitet.

- Hvor lurt er det å stikke av fra dere ?

- Det er ikke lurt. Fangen  hadde vært klar for prøveløslating om et halvår. Da ville to tredeler av straffen vært sonet. Normal prosedyre ved rømninger er ut soningen fortsetter i lukket fengsel - og at dommen må sones helt ut.

Stjålet kano - Hvor vanlig er det å rømme på surfebrett ?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er svært få som rømmer herfra i det hele tatt. Det dreier seg om en mikroskopisk andel av de innsatte. Jeg kommer ikke på noen rømninger med surfebrett, men for noen år siden var det en som stakk av i en stjålet kano, sier fengselssleder Tom Eberhardt til Dagbladet.

Ifølge Tønbergs Blad er mannen hjemmehørende på Romerike.

Politiet opplyser at det ikke er grunn det å tro at fangen er farlig.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram